Hockeylördag! Omgång tio står för dörren och vi bjuds på fem SHL-matcher. Svaren vi söker är om Frölunda kan vända sin negativa trend? Fortsätter Melin i båset efter slutsignalen på lördag?
Följ med så får du svaret!

 

Djurgården – Mora

Överraskningslaget Djurgården har gjort en väldigt fin inledning av säsongen. Spelet sitter tämligen bra i alla spelformer utom just i powerplay. Där är laget väldigt svaga, men med lånet av L. Hulström ska det vända när han hittat matchformen.
Laget förlorade snöpligt mot Färjestad i torsdags trots rejält spelövertag emellanåt. Hemska scener utspelade sig dock när N. Falk med sexton säsonger i klubben och två SM-guld föll ihop två gånger under kvällen.
Nu möter laget ett Mora vars spel inte är det starkaste på bortaplan och formen går ifrågasätta. Förlust senast mot Örebro bort med 1-4 och endast en seger på dom sex senaste matcherna.
Ett hemmastarkt Djurgården som spelar imponerande och R. Bourque i målform bäddar för en ny seger.

Speltips: Djurgården hcp -1,5 mål, 1,78 hos Unibet*

 

Linköping – Frölunda

Är det den här matchen det ska vända i för Frölunda? 9 poäng efter sju matcher och en blygsam elfte plats i tabellen. Förlust sist mot HV71 på hemmaplan och mängder av onödiga utvisningar. Det är något som inte är rätt i årets upplaga av Frölunda.
Nu möter göteborgarna ett Linköping som tog en efterlängtad seger på hemmaplan mot Malmö sist, 4-1. Annars har östgötarna inte heller övertygat under säsongsinledningen.
Historien mellan lagen är tämligen klar. Frölunda trivs riktigt bra mot Linköping och matcherna i sig brukar bli tämligen målrika. Notera att Frölunda har gjort minst tre mål på Linköping i lagens fyra senaste möten.
Detta är lite av en nyckelmatch för Frölunda och mot Linköping som laget trivs emot och har en ojämn defensiv bådar för mål för bortalaget.

Speltips: Frölunda över 2,5 mål, 2,18 hos Unibet*

 

Skellefteå – Brynäs

Det blev klart att R. Melin gjort sitt för Brynäs efter lagens möte i torsdags när Skellefteå vann med 8-2 på bortaplan.
Nu möts lagen två dagar senare i Skellefteå. En arena just Brynäs trivs ofantligt dåligt i och mot Skellefteå har laget det aldrig lätt.
Skellefteå har vaknat till på allvar och förstakedjan hade rejäl lekstuga i matchen senast. Lagets offensiv är bländande och med J. Ortio och G. Engvall i kassen är det stabilt bakåt.
Brynäs har ett lag i kris. Målvakterna levererar inte överhuvudtaget. Men något som finns är offensiva pjäser. Enda sättet för Brynäs att störa Skellefteå i detta möte är att göra mängder av mål.

Speltips: Över  5,0 mål, 1,86 hos ComeOn*

 

HV71 – Färjestad

Färjestad är fortsatt obesegrade efter fulltid och har tagit poäng i alla åtta matcher. Enda plumpen kom mot Malmö på bortaplan med 2-3 efter övertid. Annars sju segrar och 21 poäng på kontot.
Sist såg det något tafatt ut mot Djurgården men på någon vänster lyckades laget vinna med 4-2 efter ett sent avgörande.
HV71 är däremot ett lag som inte passar Färjestad särskilt bra. Ut i kvartsfinalen förra säsongen i fyra raka matcher. Dessutom vann Karlstadlaget bara en match mot HV71 på sju försök förra säsongen.
Hemmalaget har imponerat stort i säsongsinledningen. Trots mängder av nya spelare har spelet klickat oerhört tidigt och laget är rustat för att försvara SM-guldet.
Tung seger över Frölunda senast och nu hemmamatch mot laget alla vill slå, Färjestad och hemmaplanen kommer väga över tungt.

Speltips: HV71, 2,33 hos Unibet*

 

Karlskrona – Växjö

Back to back möte och lagen spelar ikväll i Vida Arena. Ett småländskt lag, Växjö som verkligen har byggt ett lag för SM-guld. Ligger fem poäng bakom ettan Färjestad med en match mindre spelad.
Laget möter ett lite av favoritmotstånd i form utav Karlskrona. Tre av fyra segrar förra säsongen och Karlskrona ser inte bra ut den här säsongen.
Deras styrka har varit försvarsspelet som har räddat upp situationen att laget ligger bättre till än vad man egentligen är.
Jag har väldigt svårt att se Karlskrona högre upp än plats tolv när 55 grundseriematcher är spelade.
Detta är ett back to back möte som ska resultera i sex poäng från Växjö’s sida.

Speltips: Växjö, 1,90 bet365*

 

En femling på dessa spel ger omkring 29,37 i odds.

Unibet* har ännu inte släppt oddset för Karlskrona – Växjö, en fyrling på matcherna innan ger hos Unibet* ett odds på 15,46.

Lycka till!