Lördag 6 oktober

Sex matcher på agendan och det är väldigt intressanta matcher. Flera matcher med lag som börjat hittat sitt spel och en del matcher där bara ett lag ska vinna. Nu kör vi!

 

Färjestad – Brynäs

Brynäs har fått igång maskineriet och är nu uppe i tre raka vinster inkluderat Champions Hockey League. Offensiven har tickat igång och målen trillar in. Sist besegrades Karlskrona med ”bara” 3-1 och gav en rejäl försmak av framtiden.
Färjestad är seriens överraskning hittills. Det behövdes sex matcher innan första förluster för säsongen kom. Malmö lyckades vinna med 3-2 på hemmaplan efter övertid. Ett Färjestad som är nytt och med lagets fart och fläkt ramlar målen in. 26 mål framåt är allra flest av samtliga lag i ligan.
Matcherna mellan klubbarna är känslomässiga och förhållandesvis även målrika. Det är den inriktningen jag tittar åt med två starka offensiva maskiner som möts.
Speltips: Över 4,5 mål 1,75

 

Mora – HV 71

Mora inledde så positivt och skrällde till ordentligt. Därefter har laget fallit pladask och det har visat sig att det var lite mer att göra för att anpassa sig till SHL. Det såg ut som laget skulle skrälla i förra matchen mot Växjö med en 2-0 ledning. Skräll blev det aldrig utan Växjö vände och vann med 5-2 på hemmaplan och gav Mora fjärde raka förlusten.
HV 71 fick en rejäl känga av Skellefteå som mer eller mindre körde över regerande mästarna med en 6-2 seger på hemmaplan. Smålänningarna bröt sin tre matchers långa segersvit och försvarsspelet var rejält tilltufsat.
Försvarsspel är annars något båda lagen ägnar sig åt. Mora kommer spela defensivt under säsongen och försöka stänga matcher, dra ner tempot och spela säkert. HV 71 har offensiven och defensiven. En fin kombination och mot Mora lär försvarsspelet prioriteras med tanke på hur det såg ut uppe i Västerbotten.
Speltips: Under 5,0 mål 1,78

 

Skellefteå – Malmö

Skellefteå fick äntligen igång offensiven och B. Holloway i matchen mot HV 71. (seger 6-2) En efterlängtad seger efter en tragglig inledning av säsongen. Annars har spelet varit sisådär och bara tre segrar på sex matcher är inte vad västerbottningarna trodde på inför säsongen.
Malmö var det lag som lyckades besegra Färjestad. Ett Malmö som annars inte gått poänglösa i någon av säsongens fem första matcher. En stark inledning med en stark offensiv och Malmö är ett lag för toppen. Mot Skellefteå är det dock inte mycket som stämmer och endast två segrar på åtta försök.
Med hemmaplan, målskyttet och spelare på gång tar Skellefteå andra raka segern.
Speltips: Skellefteå 2,05 

 

Frölunda – Luleå

Lagen möttes så sent som i torsdags i en match i Norrbotten och i Coop Arena. En match som slutade med en hemmaseger 3-2 efter övertid och Frölunda inkasserade sin tredje raka förlust.
Ett hemmalag som dessutom är rejält sargat med skador och saknar spelare som J. Lundqvist, S. Bergenheim och P. Westerholm. Återvänt har i alla fall L. Andersson gjort. Junioren som var så bra ifjol och kommer hem till rätt läge.
För Luleå på bortaplan mot Frölunda är ingen dröm. Fem raka förluster och nollade i tre av dessa matcher.
För hemmalagets del är detta ett kanonläge att vända sin negativa trend. Med lite flyt är några av lagets skadade spelare tillbaka. Hemmamatch mot ett lag som inte trivs i Göteborg 
Det brukar inte bli målrikt mellan dessa två lag och Luleå är välorganiserade med nye tränaren T. Berglund.
Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Nej 1,74

 

Karlskrona – Rögle

Ja vad ska man säga om Rögle. Ny målvakt in och hopp om en räddning i defensiven. Svar nej. Sex insläppta mål mot Djurgården och fjärde förlusten på fem matcher. Inte nog med det. Laget har släppt in overkliga 30 mål under den inledning. 6 mål i baken i snitt per match. Overkliga siffror och Rögle’s spel är under all kritik.
Kanske är det lite av en räddning att möta ett svagt Karlskrona. Laget har spelat några bra matcher. Men var återigen utspelade mot Brynäs senast och förlorade med 3-1.
Det är lite av en måstematch för båda lagen. Och med tanke på att Rögle’s defensiv liknat en hönsgård har bolagen dömt ut laget redan innan matchen. Jag anser att så dåliga är inte Rögle och Karlskrona är verkligen inte så bra som att ha 1.76 på raka ettan.
Båda lagen vill ha poäng och jag blir inte förvånad om det blir en väldigt tillknäppt tillställning.
Slutsatsen är i alla fall att bortalaget är överdrivet underskattade. Det finns potentiell i truppen med bra spelare och förra säsongen tog laget poäng i två av fyra matcher mot Karlskrona.
Speltips: X2 2,07

 

Örebro – Linköping

Lagen möts back to back och det är en aning svårt att skaffa sig en inblick med en match mellan denna match.
Det är däremot två lag som inte alls har levererat. Örebro är otroligt ineffektiva och har en stark defensiv medan Linköping gör mål, men släpper in betydligt fler. Värvningen av Jonas ”Monstret” Gustavsson har hittills inte varit särskilt lyckad och han börjar bli ifrågasatt.
Det är ”sex” viktiga poäng att spela om. Ett bortalag som tränat försvarsspel hela veckan tillsammans med målvaktsträning mot ett hemmalag som inte alls är heta nog i offensiven.
Jag förväntar mig en hemmaseger i fredagens möte medan i Behrn Arena bjuds vi på en tempofattigare match och lag som är rädda om poängen.
Speltips: Under 4,5 mål 1,95

 

Har ni några andra tankar eller idéer?