Full SHL omgång. Det vill säga sju matcher och det bjuds på en hel del riktigt heta bataljer och även måstematcher.
Jag tänkte ta mig igenom match för match med mina tankar inför dom och därefter avsluta med en sjuling (ett spel från varje match). Vi kör igång!

 

Djurgården – Skellefteå

Sexan mot sjuan i tabellen.
Två lag vars inledning går att se på lite olika sätt. Hemmalaget Djurgården har spelat ihop till sex poäng efter segrar mot Malmö efter straffar och mot Brynäs. En pinne mäktade laget med på bortais mot Luleå.
Bortalaget Skellefteå har inte alls kommit upp i tempo och trots storsegern över formsvaga Rögle, 7-2. Kunde inte laget få håll på Växjö i förra matchen.
Det är två lag som har skilda tankar om säsongen och när den summeras mot vårkanten blir jag väldigt förvånad om dessa två lag ligger så nära varandra som dom gör idag.
Det brukar tendera i hemmasegrar mellan dessa två lag. Jag förväntar mig däremot ett Skellefteå som tar tillvara på Djurgårdens problem i defensiven och tar tredje raka bortasegern för säsongen.
Speltips: Money line Skellefteå till 1,86

 

Luleå – Linköping

Åttan mot nian i tabellen.
Lagen möttes var knappa veckan sedan och då vann Luleå med 3-2 efter övertid i Saab Arena. Nu möts lagen i Coop Arena. En arena som Linköping i normala fall har väldigt svårt i. En seger på dom fyra senaste försöken och matcherna i Norrbotten brukar bli målsnåla.
Ser vi till spel och form är båda lagen tämligen lika. Sex poäng vardera efter fem spelade matcher. Formen är inte alls bra och lagen kommer till spel med förluster i bagaget. Luleå har trots tre vinster inte vunnit under ordinarie tid ännu. Linköping är ännu sämre trots en tre poängare. Laget har bara en seger av fem möjliga.
Båda lagens defensiv har blandat och gett och Linköping framförallt kommer inte vilja släppa in fler mål. Luleå’s offensiv är nästintill iskall med ynka nio mål på fem matcher.
Jag förväntar mig en försiktig match i en ganska tom hemmarena. (Luleå fansen lyser med sin frånvaro)
Speltips: Under 4,5 mål till 1,90

 

Rögle – Malmö

Jumbon mot tabellfyran.
Dags för andra Skåne-derbyt för säsongen. I derby nummer ett körde Malmö över Rögle i Malmö Arena med hela 5-0. Överkörningar är något som Rögle dessutom vant sig med efteråt. 1-5 borta mot Mora och 2-7 hemma mot Skellefteå och Rögle är det enda lag i SHL som fortfarande står utan poäng.
Handlingar är taget i kraft och in med målvakten J. Pogge som spelat i Färjestad och BIK Karlskoga. En nödvändig åtgärd för laget och Eldebrink när tilltänkta första målvakten är skadad.
Malmö ser väldigt spännande ut med ett av ligans bästa målvaktspar och har fyllt upp tomrummen efter dom tongivande spelarna som lämnade efter förra säsongen på ett intressant sätt. Sju poäng på tre matcher är starka papper.
Det är derby, känslor och verkligen en match där Rögle och Eldebrink måste få utdelning om han vill vara kvar som tränare i klubben.
Rögle har inte besegrat Malmö i sex raka möten. Inkluderat en försäsong. Det finns kapacitet i hemmalaget och lyckas laget ta fram den efter en veckas vila?
Speltips: Rögle över två mål till 1,81

 

Örebro – Brynäs

Tolvan mot tretton i tabellen.
Ajajaj, vilken svag inledning Brynäs har gjort. Gästerna läcker som ett såll bakåt. Har haft allvarligt möte mellan ledarna och spelarna och trots det står laget utan seger efter fyra matcher. Den så frejdiga offensiven som visades upp i Champions Hockey League är som bortblåst och allt går långsamt och trögt.
Örebro har svarat för tre bra insatser under säsongsinledningen och truppen ser spännande ut. Målvaktssidan är den intressantaste för att se om någon av E. Kilpelainen eller A. Brage kan mantla publikfavoriten J. Hudacek efter hans storhetstid i klubben. Hittills har det sett bra ut bakåt med bara sex insläppta mål.
Mötena mellan Örebro – Brynäs är måltillställningar. Tio raka möten har slutat över 4,5 mål och många matcher med råge.
Det är framförallt upp till bevis för Brynäs nu och testa Örebro’s försvar medan närkingarna kommer göra allt för att ta andra raka hemmasegern.
Speltips: Över 4,5 mål till 1,80

 

Karlskrona – HV71

Tabellfemman mot serieledarna.
Karlskrona svarade för en rejäl överraskning i torsdagens omgång när Linköping besegrades med 4-2 på hemmaplan. Poäng i tredje matchen på raken och O. Molin gör hittills allt rätt med laget.
HV71 toppar tabellen med fyra vinster av fem möjliga. Kommer till spel med två raka vinster i bagaget och spelade senast ut Luleå på bortais och vann ”bara” med 3-0.
Lagen mötes så sent som i tisdags där det blev kryss efter fulltid, trots att Karlskrona gick på knäna i den tredje perioden. HV71 vann till slut matchen med 3-2 efter straffar.
HV71 ser bra ut och laget har tidigare än väntat spelat ihop sig ordentligt. Karlskrona har gjort det bra, men spelartruppen är svag och blir denna match lite av en baksmälla efter segern mot Linköping?
Speltips: Rak HV71 seger till 1,93

 

Mora – Färjestad

Elvan mot trean i tabellen.
Mora skrällde direkt i SHL-återkomsten med att ta poäng mot Frölunda på bortais och sedan krossa Rögle på hemmaplan. Därefter blev laget poänglösa efter en storspelande J. Jönsson i Karlskrona kassen, förlust 0-3.
Färjestad var det lag under SHL’s första vecka som överraskade mest. Åtta poäng av nio möjliga mot lag, Linköping, Skellefteå och Frölunda. Värmlänningarna som är rejält tippat utanför topp sex av samtliga experter ser trots det ut att ha ett väldigt bra lag och samspelta.
Inget av lagen har spelat på en vecka och detta är första mötet av två när lagen möter varandra redan på söndagen. Back to back fight.
Färjestad ska vara numret för stort för Mora och trots bortaplan måste värmlänningarna ses som klara favoriter. Notera att Färjestad inte har förlorat en match på åtta försök.
Speltips: Rak Färjestad seger till 1,87

 

Växjö – Frölunda

Tvåan mot tian i tabellen.
Växjö har gått som ett ånglok i inledningen av säsongen. Fyra matcher och fyra vinster. Smålänningarna är tillsammans med Färjestad det enda lag som ännu inte förlorat. Sist vann laget välförtjänt med 1-0 på bortaplan mot Skellefteå. Innan dess har förvarsspelet hattat en del men nu verkar både det och V. Fasth i kassen hittat sitt spel.
Frölunda föll mot Färjestad i senaste omgången med hela 7-4. En otroligt målglad historia där ingen av göteborgarnas målvakter hade sin bästa kväll. Säsongens bästa match som Frölunda stod för var när Karlskrona besegrades med 3-0. Spelet var riktigt bra och det är en evig undran om hur det bara kunde sluta 3-0.
Det brukar kunna bli en riktig hawaiihockey när dessa lag möts. Båda lagen vill ha mycket puck och spela sitt spel. Inget av lagen tycker om att backa hem utan anfall är bästa försvar. Lördagsmatch i Vida Arena med mycket publik och ett hemmalag som går för femte raka bådar för ett överspel. Fem av lagens sju senaste möten i Vida Arena har slutat över 4,5 mål.
Speltips: Över 4,5 mål till 1,75.

 

Samtliga odds är hämtade från Unibet* och ger ett totalodds på 73,47 med insatsen 2/10 Units.
 
Nu kör vi!