För första gången på flertalet veckor är det full omgång i SHL. Sju matcher står på menyn inför lördagen och ack så intressanta matcher. Två back to back möten, vilka går segrande ur bataljerna, vilka gör flest mål eller blir det målsnål omgång?
Jag utelämnar däremot back to back mötena Mora – Örebro och Djurgården Skellefteå på grund utav odds inte ännu har släppts samt att mycket kan hända inför lördagen när fredagens match ännu inte är spelad.

Häng med!

 

Frölunda – Linköping

Lagen möttes så sent som två veckor sedan i Saab Arena och där var Frölunda starkast och tog en nödvändig 3-2 seger.
Inför detta möte är det omvända roller. Frölunda’s form är rejält svag med två raka förluster och 3-11 i målskillnad på dessa matcher. Linköping däremot har två raka segrar över Rögle och offensiven levererar otroligt.  Tio mål på dessa två möten och maskineriet börjar trumma igång.
Mellan lagen blir det oftast målrikt och historiken brukar stämma för det mesta. Lagens fyra senaste möten har slutat med minst två mål från vardera håll.
Med tre viktiga poäng att spela om och mellan två lag vars defensiv inte är den sylvassaste, men offensiven levererar gör mitt val enkelt.

Speltips: Båda lagen gör minst två mål? Ja till 1,86 hos Unibet*.

 

Färjestad – Brynäs

Det skiljer sjutton poäng mellan dessa två lag efter fjorton respektive tretton omgångar. Vem hade trott det inför säsongen?
Kaffelagen möttes så sent som i torsdags och med en gedigen skadelista för Brynäs blev Färjestad för tunga och kunde vinna matchen komfortabelt med 4-1.
Färjestad’s offensiv fortsätter dunka på och värmlänningarna har gjort mest mål av alla lag i serien. Medan Brynäs släppt in tredje flest efter Mora och Rögle.
Det är en rejäl dusk av rivalitet mellan föreningarna och Färjestad som tidigare har haft så ”lätt” mot Brynäs har på senare år blivit tvärtom.
Nu är det däremot hemmaplan, ett skadedrabbat bortalag som saknar båda målvakterna F. Sandström och D. Rautio på grund av skador och blir inte Johan Holmqvist klar inom kort kommer unge S. Ersson vakta kassen. Han blev inkastad i förra mötet och fick en tung start.
Ett hemmalag i gott självförtroende mot ett bortalag som måste börja vinna matcher igen.
Jag förväntar mig full fart direkt från nedsläpp och ett tidigt mål. Färjestad har varit inblandat i ett tidigt mål innan 10:00 minuter spelade i fem raka matcher. Brynäs vill inte vara lika målglada i inledningen av matcherna med tre matcher av sina sex senaste med samma utfall.

Speltips: Mål innan 09:59? Ja till 1,78 hos Unibet*.

 

Rögle – Luleå

Ett hemmalag vars försvarsinats går diskutera markant mot Linköping i dom två senaste mötena. En riktig hönsgård och tio insläppta mål. Inte nog med det har Rögle släppt in flest mål i hela ligan.
Fördelen inför mötet mot Luleå är att norrbottningarnas offensiv är mer eller mindre iskall. 29 mål på hela säsongen och åtta mål framåt på dom fem senaste matcherna.
Det kan vara det som hjälper Rögle att vinna matchen. För spelet som visades upp mot Linköping på bortaplan senast var ett steg återigen i rätt riktning och håller försvarsspelet ihop och att målvakten spelar bra kommer Luleå störas.
För Luleå har en enorm oförmåga att vinna matcher och framförallt under ordinarie tid.
Lagen har möts en gång under säsongen och då vände Rögle underläge 1-3 till 3-3 i tredje perioden och vann efter övertid. På bortaplan dessutom.
Ett starkt psykoligiskt övertag från det mötet och nu en hemmamatch i Lindab Arena och Rögle måste börja vinna matcher.
Det passar bra att möta Luleå som saknar poängkungen E. Emanuelsson och inte har seriens bästa bortaspel.

Speltips: Rögle vinnare inklusive övertid och straffar till 2,07 hos Unibet*.

 

Malmö – Karlskrona

Ojojoj vad dålig insats J. Jönsson svarade med mot skadedrabbade HV71. Fem insläppta mål och väldigt tveksamma mål emellanåt.
Nu möter laget från Blekinge ett nytt skadedrabbat lag i form av Malmö.
Malmö är till skillnad mot Karlskrona ett bredare lag och trots skadorna är laget starkt. Sist en stark seger över Luleå på bortais och O. Alsenfelt har hittat sin form. Segern var Malmö’s tredje raka och hemmaspelet är ritigt bra med fyra segrar av sex möjliga.
Nu kommer seriens sämsta bortalag på besök som överhuvudtaget inte trivs alls mot skåningarna. En seger på tio försök och inför säsongen vann Malmö med 7-1 på bortaplan.
Malmö ska vara nummer för stora trots skadeproblemen och Malmö Arena ska se sitt lag ta en komfortabel seger.

Speltips: Hcp Malmö -1 mål till 1,89 hos Unibet*. (Insats tillbaka vid uddamålsseger)

 

Växjö – HV 71

Toppmöte i Vida Arena och derby! Småländsk uppgörelse mellan två lag som kommer till spel med olika förutsättningar. Hemmalaget fick en rejäl islossning i offensiven mot Frölunda och körde över laget med 7-3 efter fyra mål i slutperioden! Och andra raka segern var ett faktum.
HV 71 vann förvisso senast mot ett svagt Karlskrona och målvaktsspelet från båda hallen var inte alls bra. HV 71 har annars en dalande form och förlusterna duggar tätare än vinsterna.
Nu kommer laget dessutom till spel med en enorm skadelista. Sist saknades tio ordinarie spelare och enda som återkommer är L. Söderström och han ser inte ut att få starta mötet.
Växjö däremot är nästintill skadefritt och har toppat laget med värvningen av N. Welsh. Nu väntar en hemmamatch mot favoritmotståndet  HV 71.  Sex segrar på lagens sju senaste möten och att få spela derby på hemmaplan mot rivalerna från Småland bäddar för hemmaseger.

Speltips: Växjö rak till 1,85 hos Unibet*.

 

Denna femling ger ett totalodds på 23,96 och jag spelar den med systemet fyrling till 2/10 units hos Unibet*.

Lycka till!