Förra helgen prickade vi in 5/6 matcher och det var bara en straff i slutsekunderna mellan IFK Göteborg och Örebro som hindrade oss från full pott. Nu ska vi revanschera oss och sätta alla matcher. Här kommer helgens speltips i Allsvenskan.

 

Elfsborg-Sirius

Odds: 1.75 – 3.80 – 4.50

Tips: 1

Elfsborgs svit på sju raka matcher utan förlust tog slut på Tele2 Arena i måndags när de besegrades av Hammarby med 2-1. Trots förlusten gjorde Elfsborg en spelmässigt bra match och förtjänade minst en poäng. Nu är det dags för nya tag när Sirius gästar Borås Arena. Hemmalaget är favoriter enligt oddssättarna, vilket är helt i sin ordning. Det finns mer individuell kvalité i Elfsborg, framför allt med stekhete Simon Lundevall och återvändaren Samuel Holmén. Hemma på Borås Arena har man fyra raka segrar. Sirius har förvisso god form, men nu saknar man sin bästa anfallare Moses Ogbu som blir borta året ut. Shkodran Maholli ersätter.  

 

Jönköpings Södra-Hammarby

Odds: 2.70 – 3.25 – 2.62

Tips: 2

Hammarby har visat på bra moral när man studsat tillbaka efter en förlust och vunnit nästa. Så har det sett ut hela säsongen. De har ännu inte förlorat två matcher i rad, men å andra sidan har de inte vunnit två på raken heller. Det känns som att det är dags för det nu. Med nyförvärven Mads Fenger, Jeppe Andersen och Johan Wiland i laget har man fått in välbehövlig spets. Att Aidoo lämnat för Genk behöver inte betyda så mycket då Marcus Degerlund är en fullgod ersättare.

Jönköpings Södra har inte vunnit på 10 matcher och senaste segern kom mot AFC i början av maj. Att de bara gjort ett mål på de tre senaste hemmamatcherna skvallrar lite om att det saknas offensiv kraft i laget.

Nej, det här tar Bajen. Man har ett klart bättre lag och är mer harmoniska för tillfället. 2.62 på den raka tvåan är taget!

 

GIF Sundsvall-Malmö

Odds: 6.50 – 4.20 – 5.00 (oddsboost!) Klicka här för att komma till erbjudandet.

Tips: 2

Giffarna har vaknat till liv lite och fått någon slags effekt med sina spanska nyförvärv. Efter uppehållet har man plockat 4 av 6 möjliga poäng i det så viktiga dubbelmötet mot Halmstad. Men de kan verkligen inte pusta ut ännu, för de ligger fortsatt farligt nära kvalplats. Den ytterst kompetenta högerbacken Eric Larsson är avstängd och missar matchen, vilket är ett jätteavbräck för Giffarna.

Serieledande Malmö har efter uttåget mot Vardar i CL-kvalet enbart Allsvenskan att fokusera på. Och med den truppen Magnus Pehrsson har till förfogande vore det ett fiasko om man inte joggar hem serien. Det finns inga skador eller avstängningar att rapportera om i Malmö-lägret, däremot har Pa Konate lämnat laget för SPAL i Serie A.

Vi kan inte se Malmö förlora här, för klasskillnaden är monumental mellan lagen.

 

Östersund-Halmstad

Odds: 1.44 – 4.33 – 7.50

Tips: 1

Östersund såg tröttkörda ut i matchen mot DIF och hade ärligt talat inte mycket att sätta emot. Tillbaka i laget är Ken Sema och Saman Ghoddos som inte var med senast. Här borde man inte ha några svårigheter att rubba ett svagt Halmstad som dessutom saknar lagkaptenen och mittbacken Fredrik Liverstam. Östersund får dock se upp med Johan Oremo som är tillbaka i Allsvenskan och nätade för HBK i debuten mot Sundsvall förra helgen.

 

IFK Göteborg-IFK Norrköping

Odds: 2.20 – 3.50 – 3.10 | klicka här för att komma till erbjudandet.

Tips: X

Det stormar rejält i Blåvitt efter uppgifterna om ”kuppförsöket” mot sportchefen Mats Gren. Fotbollskanalen var först ut med att skriva om händelsen som alltså handlar om att den tidigare lagkaptenen Mattias Bjärsmyr, ordföranden Frank Andersson plus några till försökte framställa Mats Gren i dålig dager för att få honom att lämna. Frågan är om kaoset utanför plan smittar av sig på spelarna? Jag tror faktiskt inte det har så stor betydelse. I senaste matchen såg vi snarare ett Blåvitt med ny energi och större vilja. Tränarbytet kom högst lägligt och det känns som att man bara beslutat sig för att ”köra”.

IFK Norrköping har häng på toppen och kan vid seger bita sig fast bakom Malmö, men om man verkligen vill vara ett topplag får man skärpa sig. Det håller inte att vara så ojämna i prestationerna. Tyvärr för deras del känns det som att man är på väg in i en dipp, och förlusten mot litauiska (!) Trakai i Europa Leauge är ett tydligt tecken på det.

Blåvitt har en god chans att störa IFK Norrköping här, men jag tror inte det räcker till tre poäng. Oavgjort till 3.50 spelas!

 

AIK-Kalmar FF

Odds: 5.00 (oddsboost!) – 4.33 – 7.50 | klicka här för att komma till erbjudandet.

Tips: 1

Känns som en supersäker etta här. AIK har onekligen växlat upp i sommarfönstret och vill utmana Malmö på allvar. De har plockat in några rejäla förstärkningar i framför allt Rasmus Lindqvist, Nicolas Stefanelli och Chinedu Obasi (spelklar 1:a augusti). Tre riktiga klasspelare som går rätt in i elvan. AIK har inte förlorat sedan 29 maj mot Malmö och absolut ingenting tyder på att det mot Kalmar heller. Inga skador eller avstängningar finns att rapportera.

Kalmar har efter Nannes återkomst blandat och gett. De vann senast mot AFC hemma, men hade innan dess fyra raka förluster. De har tappat brassestjärnan Ismael som skrivit på för en rysk klubb, ersättaren Harmet Singh känns spännande och han kan mycket väl kastas rakt in i hetluften. I övrigt saknas fortsatt Rasmus Elm och Tobias Eriksson, dessutom är Filip Sachpekidis avstängd.

Oddsen hittar ni hos Betfair Sportsbook.