Betting.se har listat de 20 sämsta värningarna i Allsvenskan på 2000-talet. Vi har försökt undvika billiga chansningar och istället fokuserat på värvningar som verkligen kostat något. Det ska dock medges att vi gjort några undantag från detta då några namn helt enkelt inte kunde lämnas utanför.  Här kommer plats 10 till 1.  

Har du missat första delen finns den att läsa här.

Du får inte heller missa våra speltips med högsta odds på Allsvenskan 2021.

10. Rick Kruys – Malmö FF

I sommarfönstret 2008 skrev Malmö ett fyraårigt kontrakt med en mycket meriterad holländare vid namn Rick Kruys. Mittfältaren hade spelat många år i Eredivisie och gjort 16 U21-landskamper. Kruys skulle bli navet och kreatören på Malmös mittfält, men han levde aldrig upp till förväntningarna. Han fick mest infinna sig i att vara en komplementspelare i klubben och återvände till Holland 4 år och 21 matcher senare. 

9. Ibrahim Ba – Djurgården

En av Allsvenskans mest överraskande värvningar någonsin. Ibrahim Ba hade spelat 56 matcher för Milan samt representerat franska landslaget i VM 1998. Så det var inte konstigt att förväntningarna var enorma på mittfältaren när han anlände till Djurgårdens försäsongsträning på Skytteholm mitt i vintern 2005. Men fransmannen kom aldrig överens med tränare Kjell Jonevret och gjorde bara 14 matcher för DIF. Han var dock inte så dålig när han väl fick spela, men på det stora hela måste det betraktas som en flopp sett till den otroliga meritlistan han hade.

8. Prince Ikpe Ekong – Djurgården

Sommaren 2008 värvade Djurgården in ett antal profilstarka spelare, en av dem var nigerianen Prince Ikpe Ekong. Från att ha varit en stöttespelare i GAIS och en av Allsvenskan mest pålitliga defensiva mittfältare blev han mer eller mindre ett skämt i DIF. Han nådde inte alls upp till de nivåer Djurgården hade räknat med och kontraktet bröts ett och ett halvt år i förtid.

7. Amadou Jawo – Djurgården

Amadou Jawo var en av allsvenskans hetaste spelare hösten 2013 då han öste in mål i Djurgården, dit han var utlånad från Elfsborg. Som uttalad djurgårdare blev han omåttligt populär i klubben och till fansens stora glädje köptes han loss inför säsongen 2014. Jawo skrev på ett mycket förmånligt kontrakt på fem år men har sedan dess inte presterat någonting. Hans kontrakt går ut först efter säsongen 2018 nästa år. Sportchefen Bosse Andersson har gjort många fynd genom åren men Jawo är definitivt inte ett sådant. Googla ”Winston Bogarde + Chelsea” och ni finner många likheter…

6. Raoul Kouakou – Malmö FF

Raoul Kouakou, eller ”Göken”, som han också kallades, värvades från norska Sogndal till MFF i augusti 2005. Förväntningarna var stora på ivorianen som hade fyra A-landskamper på meritlistan. Men det tog inte många matcher innan man kunde se vartåt det barkade. Mest ihågkommen är han för den bedrövliga insatsen mot Hammarby där han inledde med att göra ett pinsamt självmål, för att sedan bryta lagkamraten Christian Järdlers okben i ett försök att nicka bort bollen. ”Göken” spelade enbart 6 matcher i MFF och skeppades tillbaka till Norge 2007.

5. Bogic Popovic och Dragan Vasiljevic (videojuggarna) – Hammarby 

De två serberna får räknas som en värvning med tanke på att det var just ett paket Hammarby köpte. Spelarna kom till Bajen inför säsongen 2000 efter att den dåvarande tränaren Sören Cratz sett dem på VHS. Smeknamnet blev därför ”videojuggarna” - en term som senare används för att symbolisera dåligt scoutade spelare. Duon hade stora förväntningar på sig men det slutade i fullständig katastrof. De misskötte sig grovt genom att exempelvis dyka upp stupfulla på en försäsongsträning i La Manga. Totalt blev det tre matcher för Vasiljevic och en match för Popovic.

4. Johan Oremo – Djurgården

Johan Oremo gjorde stor succé i Gefle och var ett eftertraktat namn. Han utsågs till årets nykomling i svensk fotboll 2007 och fick debutera för A-landslaget i januari 2008 mot Costa Rica. I juli samma år skrev han på ett långt kontrakt med Djurgården. I efterhand blev det en mycket kostsam och dålig affär för DIF. Cirka 10 miljoner kronor fick man betala för anfallaren som i februari 2012 återvände gratis till Gefle efter bara 7 mål på 59 matcher hos Blåränderna.

3. Tiago Quirino da Silva – Djurgården

U20-landslagsman för Brasilien, brons i U20-VM, 28 mål på 64 matcher för storklubben Atletico Mineiro. Allt lät så bra och det verkade som att Djurgården hade fått in en riktig klasspelare. Men de dryga 14 miljoner kronor Djurgården betalade för brassen säsongen 2006 fick man aldrig igen – varken ekonomiskt eller sportsligt. Qurino sprattlade förvisso till en höst och gjorde 8 mål säsongen 2007, men han var aldrig riktigt ordinarie i DIF och gjorde enbart 11 mål på 53 matcher. Sett till den hutlösa prislappen blev det en riktig flopp. På något mirakulöst sätt lyckades dock Bosse Andersson sälja honom till en japansk klubb för 2 miljoner kronor 2008.

2. Rami Shaaban – Hammarby

Bajens dyraste spelare genom tiderna, Rami Shaaban, skrev på femårigt avtal 2008. Uppgifterna om vad han egentligen kostade går isär, men att det blev en dyr historia råder det inget tvivel om. Shaaban kom till klubben med en enorm erfarenhet och ett antal landskamper i ryggen. Det slutade dock i katastrof. Tiden i Bajen kantades av stora skadeproblem och när han väl var frisk imponerade han inte. Bajen åkte ur Allsvenskan 2009 och Shabaan fick, möjligen lite oförtjänt, symbolisera förfallet. Han spelade enbart 26 matcher under sina fyra år i klubben och sista året ändrades arbetsuppgifterna till "assisterande målvaktstränare".

1. Daniel Majstorovic – AIK

Den dåvarande landslagsmannen Daniel Majstorovic värvades till AIK från Celtic 2012 med enorma förväntningar på sig. Det var en riktig profilvärvning som skulle leda Gnaget till SM-guld och Majstorovic var tänkt att bli den självklara ledaren i laget. Men oj vilket fiasko det blev! Han var inte bara riktig kass på planen utan han gjorde sig dessutom omöjlig vid sidan av. Personkemin mellan honom och Andreas Alm var inte direkt den bästa. Efter att helt sonika ha skippat en träning på Karlberg startade drevet mot honom. I samråd med klubbledningen avslutades kontraktet i januari 2014 – ett år innan det egentligen gick ut.

Vi avslutar listan med ett klipp från "Gökens" berömda insats mot Hammarby. 

Håller ni med? Något namn som saknas?