Karlskrona (14) - Linköping (5)

Trettio poäng skiljer lagen åt och i bortalaget finner vi åt en lirare som är ruggigt het för stunden och trivs enormt bra mot just Karlskrona.

Spelaren i fråga är M. Olimb. Han har på dom tre första mötena mot Karlskrona svarat för totalt fem poäng, fyra mål och en assist.
I SHL's totala poängliga befinner sig han sig på sjuttonde plats med totalt trettio poäng på fyrtio matcher. (10 + 20)
På sina tre senaste matcher har Olimb svarat för tre poäng. Ett mål och två assist.
Han spelar 15.53 minuter/match i snitt och spelar dessutom i powerplay. 

Nu möter laget ett Karlskrona vars försvarsspel inte är särskilt bra emellanåt. Linköping jagar toppkänning i tabellen och behöver vinna för att haka på racet om topp fyra. 

Speltips: M. Olimb gör poäng till 1,72 hos Unibet*. Insats 6/10 Units.

Brynäs (9) - Malmö (6)

Hemmalaget har känning på toppsex placeringarna och är nu bara fyra poäng efter sista laget som har direktplatsen till kvartsfinalen. Det är just Malmö och oj vilken viktig match som står på spel ikväll i Gavlerinken.

A. Palushaj har gjort fyra poäng mot Malmö och har gjort poäng i samtliga tre möten mot skånningarna. Detta trots att Brynäs bara gjort ett mål i två möten. Starkt!

Palushaj's form går det inte ta miste om. Hattrick senast mot HV 71 och han har nu gjort sex poäng på dom fem senaste matcherna.
I den totala poängligan ligger Palushaj på femte plats med fyrtio poäng på trettionio matcher. Notera att Palushaj gör över ett poäng per match i snitt.

Han är lagets ledande poänggörare. Öser in poäng i powerplay och svarar för både mål och assist. 

Speltips: A. Palushaj gör poäng till 1,55 hos Unibet*. Insats 10/10 Units.

Frölunda (3) - Djurgården (4)

Back to back möte och nu match i Göteborg. Gårdagen var en chansrik och händelserik match, men som trots det bara bjöd på ett mål när Frölunda vann rättvist med 1-0.

I hemmalaget finner vi åt lagets målkung V. Olofsson. Han har under säsongen svarat för 22 kassar vilket gör honom till den främsta målskytten i hela ligan. Lägg därtill att han har 12 assist på kontot och med sina 34 poäng är han ligans 9onde bästa poänggörare.

Mot just Djurgården har det dock inte klickat till fullo för målkungen. Endast ett mål på tre möten och inget favoritmotstånd under säsongen. (än)
Olofsson's poängform är inte helt strålande. Han har gått poänglös i tre raka matcher. Det var ett tag sedan han var poänglös så länge. 

Den unge Olofsson spelar powerplay och har en otrolig förmåga att visa sig för sina medspelare och skjuta in pucken via ett direktskott. Av sina mål har hälften kommit i powerplay.
Olofsson spelar i första linan. Spelar drygt sexton minuter per match. 

Nu möts två av SHL's största jättar i ett back to back möte i slaget om andra, tredje och fjärdeplatsen. Det tenderade att bli grinigt igår och det kommer byggas vidare idag. 
Djurgården är skadebenäget och har manfall. Det ska Frölunda ta tillvara på med Olofsson med flera i spetsen.

Speltips: V. Olofsson gör poäng till 1,75 hos Unibet*. Insats: 6/10 Units.

Jag väljer att dessutom lägga allt i en trippel. Det ger ett totalodds på 4,67 och insatsen blir 4/10 Units.
Lycka till vid rygg!