Sju matcher står för dörren. Lagen har vilat sedan nästan en vecka tillbaka och kliver direkt in i handlingarna i en stekhet omgång. 
Omgång 31 ska spelas och oj vilka möjligheter som speglas.
 


 

HV 71 (6) - Örebro (11)

Det skiljer tretton poäng mellan lagen inför återstarten av SHL. HV 71 avslutade starkt innan uppehållet och gick på ledighet med två raka vinster i bagaget. 
För Örebro gick det desto tyngre med förlust i sista matchen och bara en seger på lagets fyra senaste försök.

Nu gästar laget ett HV 71 som inte fått spelet att klicka på hemmaplan till fullo. Däremot är det på väg åt rätt håll. Poäng i tre raka hemmamatcher, varav två segrar. 
Örebro är på bortaplan nästintill katastrofala. Nio poäng på fjorton bortamatcher och ÅTTA raka förluster på bortaplan.
Att laget ska vända den trenden mot HV 71 tror jag inte på. HV 71 är stora, starka och spelet är tillbaka som det var i inledningen av säsongen. Dessutom lär smålänningarna äta en uppsjö av taggtråd då laget förlorat dom två första mötena mot Örebro den här säsongen.
Speltips: Rak HV 71 seger till 1,83 hos ComeOn*

 

Luleå (9) - Karlskrona (13)

Lite av ett bottenmöte väntas i Coop Arena Norrbotten. Luleå har inte fått det lyft som många förväntade sig när T. Berglund tog över tränarstaben inför säsongen. En blygsam nionde plats och en svag form. 
Karlskrona har gjort det dom flesta trodde laget skulle göra inför säsongen. Nämligen förlora fler matcher än vad laget vinner. 
Nästjumbo och det är framförallt i offensiven som spelet inte fungerar. Laget har gjort allra minst mål i hela serien och laget snittar inte ens två gjorda mål per match.

Att då bege sig norrut till Luleå som trivs i hemmaborgen och har en stark defensiv blir ingen lätt historia. Karlskrona har på tolv bortamatcher gjort SJUTTON mål! Ett snitt på 1,4 mål per match. Då är det väldigt svårt att vinna hockeymatcher.
Medan Luleå trivs väldigt bra på hemmaplan. Sjätte bäst i ligan och det mesta fungerar. 
Mot Karlskrona trivs norrbottningarna väldigt bra. Två av två segrar den här säsongen och sist lagen möttes i Coop Arena vann Luleå med 6-0!
Speltips: Luleå hcp -1 mål till 2,00 hos ComeOn*. (insats tillbaka vid uddamålsseger)

 

Malmö (8) - Frölunda (5)

Tabellåttan Malmö hade det väldigt tungt bitvis innan uppehållet med mängder utav skador. Nu är skadehelvetet borta och match på annadagen i hemmaborgen är något som spelarna längtat efter. Det på grund utav samtliga spelare är tillgängliga, publikfyllt att väntas och viljan att bryta en horribel hemmatrend på fem raka förluster öppnar upp sig.
Frölunda har höjt sig och spelet ser aningen stabilare ut. Dock är det mycket tack vare målvakten J. Gustafsson som segrarna kommit. Laget är nu på allvar med i toppen av tabellen och har bara fem poäng upp till tvåan Djurgården. 

Minst två mål från vardera håll? Det är min riktlinje. Efter julledighet och en massa god mat är spelarlusten enorm.
Det är två lag som har en stark offensiv och som gör mycket mål.
Speciellt mot varandra. Lagens tre senaste möten har slutat med att båda lagen gjort minst två mål vardera och i Malmö Arena är lagens fyra av fem senaste möten av det utfallet. 
Det är två lag som måste börja vinna som har en defensiv som sviker oftare än vad den borde. 
Slutligen har Malmö spelat fem raka hemmamatcher när det blivit minst två mål från vardera lag. 
Speltips: Båda lagen gör minst två mål till 1,82 hos Unibet*.

 

Rögle (14) - Linköping (7)

Jumbon Rögle har det fortsatt tungt i serien trots utbytt tränare och sportchef. Kräftgången är där för att stanna och laget gick till julvila med två raka nederlag.
Linköping hade inte heller någon rolig avslutning innan julen. Tre förluster på lagets fyra senaste matcher. 

Det båda lagen har gemensamt med förlustmatcherna är att försvarsspelet inte fungerade. 
Under säsongen har defensiven från Rögle sett allt annat än bra ut. 
Hundrafem insläppta mål på tjugoåtta matcher är allt annat än godkänt. 
Tre viktiga poäng på spel och med lag som har en offensiv som är bra emellanåt (Linköping) och en defensiv som är svajig (Rögle)i emellanåt. 
Mellan lagen brukar det dessutom bli målglada och fartfyllda möten. Säsongens två tidigare möten har slutat med 6-0 samt 4-2 till Linköping.
Ska det bli fullpott från något håll behöver det göras minst fyra mål.
Speltips: Över 5,0 mål till 1,85 hos ComeOn*. (insats tillbaka vid exakt fem mål)

 

Brynäs (10) - Färjestad (4)

Kaffederby i Gävle när Gevalias stolthet möter Löfbergs. Uppryckande Brynäs är på god frammarsch och placerar sig närmst på en tioende plats. Laget har nu bara sju poäng upp till direktplatsen för kvartsfinalerna.
Den störs bidragande orsaken är att offensiven har fallit på plats.
Femton mål på lagets fyra senaste, trots två förluster är ett säkert tecken.
Färjestad har fallit som ett korthus efter den imponerande omgången. Laget har en förmåga att släppa in mål i slutskede som gör att laget går utan poäng. Dessutom är försvarsspelet alldeles för stirrigt bitvis. Det tillsammans med en strålande offensiv gör att laget ändå är en toppkandidat. Färjestad har gjort flest mål i hela serien.

Det är ett möte med mycket känslor och två lag som går för seger. Båda lagen kommer till spel med en dyster trend och vill in på vinnarspåret.
Mellan lagen blir det oftast mycket mål och tre av lagens fem senaste matcher har innehållit minst fem mål på tavlan.
Speltips: Över 5,0 mål till 1,88 hos ComeOn*. (insats tillbaka med exakt fem mål)

 

Mora (12) - Djurgården (2)

Två överraskningar gör upp i Jalas Arena. Mora har gått över förväntan och satsar rejält för att undvika ett negativt kval.
Djurgården som sågades rejält för backuppsättningen inför säsongen har gått åt helt andra hållet. Laget har släppt in allra minst mål i serien och målvaktsspelet är oerhört bra.

Båda lagen jagar poäng och lägger det största fokuset på försvarsspelet. Det märks inte fullt ut på Mora som släppt in näst flest mål i serien, (90 stycken) men laget spelar försvarsinriktat och vill inte gå bort sig.
Djurgården tar mycket poäng via en stark defensiv och ett powerplay som inte levererar. 
Med tre viktiga poäng på spel kommer hemmalaget Mora gå ut för att stänga ner matchen och Djurgården med flera spelare på JVM är något sargat.
Speltips: Under 5,0 mål till 1,86 hos Unibet*. (insats tillbaka vid exakt fem mål)

 

Växjö (1) - Skellefteå (3)

Toppmatch i Vida Arena när serieledande Växjö möter trean Skellefteå. Inför mötet skiljer det hela tolv poäng och Växjö kan ta ett rejält kliv mot seriesegern vid tre poäng. 
Båda lagen kommer till spel med god form och avslutade starkt innan julen. 
Skellefteå är seriens fjärde starkaste bortalag och trenden i bortaspelet är på rätt väg.

Head to head mellan lagen är ingen rolig läsning för västerbottningarna. Växjö har hela fem raka segrar över Skellefteå och säsongens två möten har smålänningarna vunnit båda mötena. 
I Vida Arena är segerraden uppe i sex raka vinster och Skellefteå trivs inte bra på bortaplan mot Växjö. 
Ett kännbart avbräck för Växjö är E. Pettersson som är på JVM och det kommer märkas. 
Det är något ett hungrigt och revanschsuget Skellefteå passar för. Växjö är bra, men ny match efter uppehåll och trender är till för att brytas. Skellefteå har ett lag för absoluta toppen. Värdet är på en bortaseger och tredje gången gillt.
Speltips: Skellefteå inklusive övertid och straffar till 2,18 hos Betsafe*

Lycka till!