Vi har fått uppleva ett ganska överraskande guld i slalombacken av André Myhrer, överraskning på det sättet att vi hade två stora giganter i Marcel Hirscher och Henrik Kristoffersen som vi trodde var oslagbara. Men Bergsjös Myhrer visade att rutin är viktigt, och att backen passade honom bäst. Ett av de roligare OS-gulden för svensk del i PyeongChang.

Vi har även sett Stina Nilsson och Charlotte Kalla åka till sig en andraplats i damernas Team Sprint. Vi trodde på guld, och vi hade vittring länge, men åt USAs Jessica Diggins gick det inte att svara upp på. USA värdiga vinnare, då Diggins och Kickan Randall varit med länge och gjorde en perfekt avvägd final. Silvret är trots allt en ny stor framgång för de svenska tjejerna i längdlandslaget.

Full TV-tablå över helgens OS-tävlingar här!

Charlotte Kalla - Stor chans till guld

Blickar vi framåt helgen så har vi söndag 07:15 30 km masstart i klassiskt stil. Det är som upplagt för Charlotte Kalla här, som tagit FYRA medaljer här i OS så långt. Just nu finns det ingen i startfältet som visat upp den formen som Charlotte har, och hon kommer likt Björgen brukar göra att knäcka motståndet och Björgen själv, om hon bara är fortsatt fokuserad.

30 km Masstart Klassisk stil - Charlotte Kalla 3,00 @Coolbet

Speltips för OS 2018

Bästa spelet: Charlotte Kalla vinnare 30 km klassiskt Odds: 3,00 Coolbet

Största favoriten: Sandra Näslund vinnare Skicross Odds: 1,72 Betway*

Intressanta spelet: Alex Harvey vinnare 50 km Odds: 10,00 Unibet*

Bästa draget: Tjeckien vs OAR Ishockey - Tjeckien Moneyline Odds: 4,10 LeoVegas*

Samtliga speltips hittar ni här!

Inga höga förhoppningar på herrsidan

Dagen innan på lördag med start 06:00 svensk tid, så ska herrarna ge sig ut på 50 km klassiskt masstart. Här har vi inga förhoppningar på medaljer för svenska herrarna, som gjort ett slätstruket OS. Inte heller OS-kungen Johannes Klaebo med TRE Guldmedaljer kommer till start. På femmilen som känns som ett oerhört öppet lopp, kommer det stå mellan följande: Finlands Iivo Niskanen odds ca 3,75, Schweizaren Dario Cologna odds ca 5,50 Kazaken Alexej Poltoranin odds ca 3,75 Kanadas Alex Harvey odds ca 10,00 och Norges Martin Johnsrud Sundby odds ca 6,50 som högst. Men det finns en handfull åkare till som kommer vara med i den stora klungan länge i den här tävlingen. Högst troligt blir det en spurtuppgörelse. Mitt tips blir Schweiz Dario Cologna, men mest spelvärt kan vara Alex Harvey till ca 10,00 i odds.

Tre Kronor - Ett stort fiasko

Ishockey semifinaler herrar med start på fredag kl 08:40, och mycket överraskande utan Tre Kronor som ett av de fyra kvarvarande lagen. En minst sagt överraskande utveckling med tanke på den fina seedningen Sverige fick i kvartsfinalen. Men vi har istället Tyskland mot Kanada där frågan blir om Tyskarnas vägvinnande och effektiva spel kan överraska Kanada? Troligen inte den här gången, Kanadensiska hockeyspelare är världsklass när de börjar vankas stora medaljer, och underskattning finns inte på världskartan här. Kanada spelas nu till ca 1,35 i odds, vilket det såklart inte finns något värde i, inte heller i AH -1,5 tycker jag det finns värde. Jag tror det blir en ganska öppen match här, Kanada brukar kunna driva på bra, och det kan likt i Sveriges match mot Tyskland, bli en del mål här. Över 5,0 finns till lite över 2,00 pengarna, det bör inte vara en omöjlighet, och litet värde på det.

I den andra semifinalen möter Tjeckien, OAR (Ryssland) och det ska väldigt mycket till för att storfavoriterna med Atleter från Ryssland ska bränna det här. Oddsen runt 1,45 på seger talar sitt tydliga språk. Fast ser vi till högt odds och värde så kan man tycka att 6,50 på Tjeckien är ett på tok för bra odds i en semifinal mellan de här nationerna. Det är knappt så att Ryssland står i de här oddsen på hemmaplan när de spelar Euro Hockey Tour, och det är ingen skillnad på laguppställningarna. Alla spelare är fortfarande endast från de europeiska ligorna.

Sluttipset blir ändå att det är Kanada och OAR som kommer spela OS-finalen.

Läs mer om årets turnering i vår OS 2022 guide

Sandra Näslund förväntas slåss om medaljer

Ett av Sveriges största guldhopp, kanske det allra största sett till min egen ranking innan OS, är Sandra Näslund i Skicross. Natten mot fredag kl 02:00 startar upplösningen i den här fartfyllda grenen. Sandra med fjärde bästa tid i kvalet, leder världscupen i stor stil, och är tjejen att slå här. Men vi vet att det här är en sport med mycket små marginaler, herrarna försvann i åttondelsfinalerna allihopa, nu ska Sandra försöka undvika ett svenskt misslyckande i Freestylebacken. Sandra finns till oddset 1,60->1,80 som OS-Guldmedaljör, det visar vilket förtroende hon har.

Alpint avslutar med en mycket fin medaljchans i Lagtävlingen, två killar och två tjejer kör parallellslalom. Slalomsegrarna André Myhrer och Frida Hansdotter blir nycklarna i Sveriges lag, Mattias Hargin och Anna Swenn-Larsson är troligen övriga deltagare. Österrike och Schweiz är Sveriges största utmanare här. Sverige finns till odds mellan 2,75->3,00 just nu. Viktigt här är att kolla upp matchup för vilka motståndare Sverige förväntas få på sin halva.

Övrigt som vi inte får missa, herrarnas skidskyttestafett med en liten möjlighet för svensk medalj odds ca 4,00 på topp-3 fredag kl 12:15.

Herrarnas Snowboard Big Air med Niklas Mattsson som kvalåtta, natt mot lördag kl 02:00 odds ca 21,00 som vinnare.

Curlingen med både Lag Edin och Lag Hasselborg går upp under torsdagen och fredagen med semifinaler. Herrarna möter Schweiz, som de fick stryk av i gruppspelet med 3-10, medan damerna möter Storbritannien som de slog med 8-6. Vi har tidigare haussat upp dessa båda, framförallt Lag Edin, som en mycket god Guldchans. Förhoppningsvis har de lite flyt med sig, och håller sitt stabila fokus. Då kan vi ha två lag i OS-final till helgen. Båda lagen går in som stora favoriter i semifnalerna.