På onsdag runt elva svensk tid är det dags för ett av de största guldhoppen under vinter-OS 2022 i Peking. Nämligen damernas teamsprint klassisk stil. Sveriges lag kommer med största sannolikhet att bestå av Jonna Sundling och Maja Dahlqvist. Båda två dominerade som ni antagligen redan vet den individuella sprinten där Sundling tog guld och Dahlqvist tog silver. Svenskarna är storfavoriter så se till att inte missa denna guldchans nu på onsdag!

Vinnare damernas lagsprint (längdskidor) Högsta odds Spelbolag
Sverige 1,40
Ryssland 4,00
Finland 5,00
Norge 7,00

Läs även vårat speltips om vilka vi tippar vinner OS-ishockeyn!

Sverige

Jonna Sundling är i en mycket fin form. Hon krossade allt motstånd i den individuella sprinten och stod för en mycket fin delsträcka i den vanliga stafetten som bäddade för en svensk bronsmedalj. Duon Sundling-Dahlqvist vet hur vet hur det är att vinna, då de vann teamsprinten under förra årets VM i Obertsdorf. På onsdag är de således storfavoriter.Det finns en detalj som svenskorna måste vara försiktiga med och det är att Sundling har ett gult kort vilket gör att hon måste ta det lite lugnt för att inte riskera diskvalificering.

Ryssland

Ryssland är på förhand den nation som kan störa Sverige mest. De kom tvåa i teamsprinten under förra årets VM. Det mest troliga paret att ställa upp för landet är Yuliya Stupak och Natalia Nepryaeva. Ingen av dessa tog sig vidare till semifinal i den individuella sprinten utan det gjorde istället Veronika Stepanova. Som kan bli en outsider om hon plockas aút att köra teamsprinten.

Norge

Det är just nu oklart hur Norges sprinduo kommer att se ut inför teamsprinten. Snacket går om att giganten Therese Johaug kan komma att starta för Norge. Johaug har haft en fint OS än så länge men hon kör vanligtvis inte sprinttävlingar. Om inte Johaug väljs så lär det bli duon Tini Udnes Weng och Maiken Caspersen falla som får förtroendet. De lyckades med att ta ett brons under VM 2021.

Läs även vårat speltips om vilka vi tippar vinner medaljligan vinter-OS 2022
 

Finland

Sist ut som Sveriges största konkurrenter är Finland. Det mesta talar för att de ställer upp med duon Krista Pärmäkoski och Jasmi Joensuu, som kom fyra under VM 2021. Joensuu lyckades inte särskilt väl under den individuella sprinten under årets OS, medans Pärmäkoski knep ett brons på 10 km klassisk stil.
 

Speltips vinnare damlag teamsprint klassisk stil OS 2022

Sverige är med rätta storfavoriter med tanke på hur överlägsen Jonna Sundling är just nu. Även Maja Dahlqvist har visat att hon är den näst bästa sprintåkaren efter Sundling under årets OS. Så det finns egentligen ingen anledning att inte ta rygg på att Sverige kommer att köra hem ett till OS-guld på onsdag. Oddset är inte speciellt högt men det spelar ingen roll, man tippar inte emot Sverige när vi har en så här uppenbar guldchans: Sverige tar guld i damernas teamsprint till oddset 1,40 @Unibet*.

TILL UNIBET!