Fyra års väntan är snart över, i morgon drar vinter-OS 2022 i Peking i gång. Mixed curling-turneringen tjuvstartar de olympiska spel natten till onsdag svensk tid. I denna artikel ska fokus dock riktas mot medaljligan och vilka nationer som har störst chans att kamma hem flest medaljer under OS. Norge var överlägset bäst under OS 2018 och man vann då den totala medaljligan med hela 39 medaljer. Just Norge är även favoriter till samma bedrift i år men landet skuggas av en hel del medaljhungriga nationer. Häng med här för att få det bästa speltipset för årets medaljliga i OS!

Vinnare medaljligan vinter-OS 2022 Högsta odds Spelbolag
Norge 1,30
Tyskland 4,50
Ryssland 9,00
Kanada 15,00
USA 19,00
Nederländerna 34,00
Sverige 34,00
Kina 67,00

Klicka här för de senaste nyheterna!
 

Norge

Landet är som sagt regerande mästare i medaljligan och favoriter att ta hem flest medaljer igen. Ett frågetecken är dock coronasmittan. Det norska längdlandslaget har drabbats av ganska många coronafall den sista veckan innan OS och detta kan sätta stora käppar i hjulen för Norges chanser att vinna medaljligan. Under OS 2018 tog Norge hela 14 medaljer i längdskidor. Håll ögon och öron öppna den sista dagen inför OS. Om smittan sprider sig i det norska längdlandslaget vore det katastrof för landets medaljskörd.

USA och Kanada

Vi kör en inte helt korrekt hopslagning av de nordamerikanska nationerna för att få plats med fler potentiella vinnare av medaljligan. Både Kanada och USA är stora och framgångsrika vintersportnationer. Kanada kom på tredjeplats i medaljligan under OS 2018 och USA nådde en fjärdeplats. Båda länderna har starka OS-trupper med stor chans att ta medaljer i många olika grenar. I och med coronasmittans osäkra påverkan under OS så kan mycket väl något av länderna smyga med i medaljligan som outsiders att vinna flest medaljer.

Ryssland

Ryssland eller olympiska idrottare från Ryssland, då man inte tillåts att tävla under rysk flagg just nu, hade ett trögt OS 2018 och man tog bara 17 medaljer varav endast två guld. Under hemma-OS i Sotji 2014 vann man hela medaljligan, Det finns verkligen potential i den ryska truppen och likt de nordamerikanska länderna har man medaljchans i en mängd olika grenar.

Tyskland

Landet hade ett mycket framgångsrikt OS 2018 då man slutade på andraplats i medaljligan. Tack vare detta är man den stora förhandsutmanaren inför OS i Peking om att utmana Norge om förstaplatsen i medaljligan. Precis som de andra utmanarna har man en stark och bred OS-trupp som är med och slåss om medaljer i en mängd olika grenar. Är det Tysklands OS i år nu när coronasmittan oroar i den norska OS-truppen?

Klicka här för att se alla speltips!

Speltips vinnare av medaljligan:

Oddsen på att storfavoriten Norge ska ta hem medaljligan är väldigt låga. För låga för att spela på enligt mig. Istället är det dags att jobba in en skrällvinnare. Statistikföretaget Gracenote tror att Norge vinner medaljligan med Ryssland på andraplats. Oddsen på att Ryssland tar hem det ser fina ut och där finner vi vårt chanstips: Ryssland vinner medaljligan i vinter-OS 2022 till oddset 9,00 @Unibet*.

TILL UNIBET!