Vem är den bästa quarterbacken i NFL 2023/24, vilken quarterback har vunnit Super Bowl flest gånger och vilket lag spelar han i? Betting.se ger er svaren på frågorna när vi går igenom nu och dåtidens bästa quarterbacks i NFL.

Spela på NFL hos Expekt!

Svaret på vem som är historiens bästa quarterback genom tiderna i NFL är enkelt: Tom Brady. Superstjärnan vann Super Bowl hela sju gånger totalt,  i New England Patriots och Tampa Bay Buccaneers. Brady är även den som blivit MVP i Super Bowl flest gånger (5).

Den som knackar på dörren att bli den nästa "Brady" och kanske bättre än så är Patrick Mahomes. Kansas City Chiefs 27-åring. Andra QB's som bör nämnas bland de bästa genom tiderna är Peyton Manning och Joe Montana.

Att Patrick Mahomes toppar listan på dagens bästa quarterbacks i NFL vet nog alla, men vilka andra tar plats bland de 10 bästa den här säsongen?

10. Deshaun Watson - Cleveland Browns

Watson ansågs vara en av de bästa QB:s i NFL 2020. Han har dock bara startat sex matcher under de två säsongerna sedan han stängdes av på grund av sexuella övergrepp.

9. Kirk Cousins - Minnesota Vikings

Cousins har bara missat en match under de senaste åtta säsongerna och har varit otroligt konsekvent, kastat 25-35 touchdowns och kastat för 4 000-4 500 yards under de flesta av dessa säsonger.

8. Aaron Rodgers - New York Jets

Det finns många förväntningar på hur långt Rodgers kan ta Jets under sin första säsong med laget. De är den sjunde högsta favoriten att vinna Super Bowl bland oddsen. Det verkar lite högt under den första säsongen när det kommer att finnas växtvärk när Rodgers vänjer sig vid sina nya lagkamrater. Hur som helst är han förvånansvärt älskad igen.

7. Trevor Lawrence -  Jacksonville Jaguars

Lawrence har ännu inte missat en start under sina två första säsonger i NFL och är en favorit till att vinna MVP den här säsongen.

6. Justin Herbert - Los Angeles Chargers

Under tre säsonger som startspelare har Herbert bara nått slutspelet en gång och har ännu inte vunnit en slutspelsmatch. Är det äntligen dags för en större framgång?

5. Lamar Jackson - Baltimore Ravens

Under 2019 och 2020 hade Jackson i genomsnitt 31 pass TDs, 1 106 yards rushing och sju rushing touchdowns. Under de två åren sedan dess har han i genomsnitt 16,5 pass TDs, 766 yards rushing och 2,5 rushing touchdowns.

4. Jalen Hurts - Philadelphia Eagles

Hans 35 kombinerade passnings- och rushing-touchdowns var fjärde flest i NFL förra säsongen, efter Mahomes (45), Allen (42) och Burrow (40). Han belönades nyligen med ett nytt 5-årskontrakt värt 255 miljoner USD.

3. Joe Burrow - Cincinnati Bengals

Efter att ha fått en ligaledande 51 gånger 2021 kom det antalet ner till 41. Som ett lag var Bengalerna fortfarande 11: e i NFL i de flesta tillåtna sacks 2023, och om de ska hålla Burrow frisk måste det antalet fortsätta att sjunka.

2. Josh Allen - Buffalo Bills

Vanligtvis, när "atletiska" quarterbacks blir äldre och blir bättre passare, ser vi dem springa mindre. Det har inte varit fallet för Allen, som i genomsnitt hade 106 carries och 466 yards under 2019 och 2020. Dessa siffror var upp till 123 carries och 763 yards de senaste två säsongerna.

1. Patrick Mahomes - Kansas City Chiefs

Mahomes 10-årskontrakt på 450 miljoner dollar är det största i NFL, men ändå är han förmodligen underbetald.

FAQ: Quarterbacks i NFL

Här får ni svar på de vanligaste frågorna om quarterbacks i NFL.

Vem är den bästa quarterbacken i NFLs historia?

Tom Brady är den bästa quarterbacken genom tiderna.

Vem är den bästa quarterbacken i NFL 2023/24?

Patrick Mahomes är den bästa spelare och quarterbacken just nu i NFL.

Hur mycket tjänar en quarterback i NFL?

Snittlönen för en quarterback i NFL ligger på 4.8 miljoner dollar per år.