Den 7:e juni är det dags för det svenska U21-landslaget att spela sin sjunde match i kvalet för det kommande Europamästerskapet. Fyra segrar och två oavgjorda matcher har det blivit såhär långt vilket gör att vi placerar oss på en andraplats, just bakom Belgien som har en match mer spelad.

 

Odds på Sverige - Malta U21

Odds för matchen kan du såklart hitta här på Betting.se. Sverige vann föregående mötet lagen emellan med hela 3-0, liknande siffror är att vänta även i detta möte, bortaplan till trots. Ser man till trupperna så är Sverige bättre på alla positioner, bänken inkluderad. 

Malta är en liten fotbollsnation som har svårt att hävda sig på den stora scenen, både i senior och juniorsammanhang. I den svenska truppen hittar vi flera tunga namn som till exempel Carlos Strandberg (Malmö FF), Erdal Rakip (Crystal Palace), Pontus Dahlberg (IFK Göteborg) och Alexander Isak (Borussia Dortmund). 

Tillsammans med Belgien så kommer Sverige att slås om direktplatsen ifrån grupp 6 till EM 2019 som spelas i Italien. Det är endast förstaplatsen som ger en direktplats till mästerskapet så det vill till att Sverige inte tappar några onödiga poäng i jakten på Belgien. Övriga lag i grupp 6 är Ungern, Turkiet, Cypern och Malta.

 

Svenskt stöd på plats

Bortaresor i U21-sammanhang är sällan förknippade med stora supporterföljen. Matchen mellan Malta och Sverige kommer dock att bjuda på en annorlunda inramning. Det svenska landslaget kommer flankeras utav minst ett hundratal svenska supportrar på plats vilket förhoppningsvis ska hjälpa laget till att ta en viktig trepoängare. På den lilla medelhavsön bor det över 10 000 svenskar, de flesta arbetandes inom spelbranchen. Låt oss hoppas att alla sluter upp och ger laget den uppbackning som de behöver och förtjänar!

Mot EM 2019!