En ren gruppfinal väntar mellan värdlandet Ryssland och Uruguay på Samara Arena klockan 16.00. Ryssland var inför turneringen det sämst rankade laget av de alla men efter två matcher är man den mest framgångsrika värdnationen i ett VM efter två matcher. 8-1 på två matcher och en fin offensiv fotboll har fått fotbollsvärden att häpna.

Seger mot Saudiarabien var en sak men att laget gick ut och körde ut Egypten, med Salah i laget, var något oväntat. Uruguay däremot har också tagit sex poäng men utan att imponera offensivt. Istället är det defensiven som varit solid och laget har ännu inte släppt mål i turneringen. Med träningsmatcherna inför VM har Uruguay hållit nollan i fem raka matcher.

Lossnar det offensivt för Uruguay?

Visst har defensiven varit fantastisk för Uruguay men offensivt har det inte varit lika fartfyllt. Det har blivit två 1-0-segrar och detta trots att man har VM:s på förhand kanske bästa anfallspar. Suarez och Cavani blev mållösa i första matchen men i andra matchen lyckades Suarez näta och därmed avgöra matchen. Men med två skickliga spelare, och chanserna laget skapat, borde det blivit betydligt fler mål.

1X2 odds, Uruguay - Ryssland, Mån 25 jun 2018 at 16:00

Uruguay

Lika

Ryssland
 ​​​​​​

Avbräck i båda lagen!

I den viktiga gruppfinalen har båda lagen drabbats av avbräck. Målgöraren från uruguays premiär, mittbacken Jose Gimenez från Atletico Madrid, missar matchen efter att han dragit på sig en lårskada. Ett tungt avbräck från Uruguay som naturligtvis vill ha sin Atletico-duo intakt i mittlåset.

I Ryssland är det mittfältaren Alan Dzagoev som även missar denna match, och resten av turneringen för den delen. Skadan skedde i öppningsmatchen mot Saudiarabien, en match laget vann med 5-0.

Blir en tuff åttondelsfinal oavsett!

Uruguay och Ryssland är redan klara för åttondelsfinaler men vem de kommer möta vet de inte förens efter kvällens matcher. Gör Portugal och Spanien jobbet blir det någon av de som vinner gruppen och båda lagen kommer förmodligen gå vidare, om inte Portugal schabblar bort chansen genom att förlora mot Iran.

Ryssland går in i vetskapen att ett kryss räcker för att kamma hem gruppsegern. Men tränaren Cherchesov har inför matchen sagt att laget inte kommer ändra strategi utan förbereda på samma sätt som inför övriga matcherna. Cherchesov kan säga vad han vill men jag har svårt att se Ryssland kriga för ett ledningsmål, och riskera något bakåt, så länge som matchen håller sig oavgjord.

Förutsättningar och Fun Facts

* Vinnaren av matchen vinner grupp A, medan Ryssland vinner gruppen om matchen slutar oavgjort.
* Ryssland har gjort fler mål i detta VM än man har på de två tidigare världsmästerskapen tillsammans.
* Gör Cheryshev mål i dagens match kommer han upp på fyra mål precis som Ronaldo, men behöver två mål för att ta sig upp till Harry Kane på fem mål.
* Uruguay har vunnit två raka matcher mot europeiskt motstånd, innan dess var statistiken mörkare med 15 raka matcher utan seger.
* Historiskt sett har Ryssland ett övertag på Uruguay med sex vinster på åtta försök, inkluderat matcherna från Sovjet.
* Vinner Ryssland idag är det första gången ett Ryskt eller sovjetiskt lag går rent i gruppspelet.
* Suarez och Cavani måste steppa upp rejält om det ska bli ett roligt VM för Uruguay.
* Uruguay har vunnit VM två gånger, medan Ryssland aldrig gått vidare från gruppen. Sovjet däremot kom fyra 1966 och har gått till slutspel sex gånger.