Det är två förlorare som gör upp om sista livhanken till en slutspelsplats när Lewandowskis Polen ställs mot James Rodriguez Colombia. Polen gick inte att känna igen i första matchen förutom sista minuterna, och Colombia drabbades av ett rött kort redan efter några minuter och förlorade matchen mot Japan med 2-1.

Förlorande lag i matchen är i princip ute ur VM, även om det på pappret fortfarande finns möjligheter. De är dock väldigt små vilket innebär att vi säkerligen får se två desperata lag som gör allt för att vinna kvällens match, som även avslutar den andra rundan av gruppspelet.

Polen gick inte att känna igen

Det polska landslaget gick som tåget i VM-kvalet och framförallt Lewandowski var oerhört bra med 16 mål - bäst av alla i kvalet. Visst förlorade man mot Danmark med 4-0 men det var ändå en ganska komfortabel gruppseger som innebar direktplats till sommarens VM-slutspel.

1X2 odds, Polen - Colombia, Sön 24 jun 2018 at 20:00

Polen

Lika

Colombia

När den polska befolkningen såg lottningen var det nog inte många som grät direkt. Det har talats om VM:s lättaste grupp på förhand men just att den är så öppen gör den extra förtjusande att följa. Polens dröm om slutspelsmatcher kan dock vara över redan ikväll vid förlust. Detta beroende på hur det går i matchen som spelas innan mellan Japan och Senegal.

Vaknar Lewandowski?

I första matchen var det inte Lewandowski som var lagets bäste anfallare för ovanlighetens skull. Istället var det Dawid Kownacki som stal rubrikerna med sitt imponerande inhopp i andra halvlek. Vi hoppas Kownacki får en startplats bredvid “Lewa” i kvällens match. I sin VM-debut gick Lewandowski inte att känna igen men mot Colombia hoppas vi anfallaren kan bjuda på de kvalitéer vi alla vet att han har.

Over/Under odds, Polen - Colombia, Sön 24 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​​

Första mötet mellan lagen

När domaren blåser igång matchen är det en historisk match då lagen aldrig tidigare ställts mot varandra. En som inte får chansen att uppleva det historiska mötet är Sanchez som var spelaren som tog rött kort efter bara några minuter mot Japan. Efter matchen fick spelaren utstå hot hemifrån och det är omöjligt att inte dra paraleller till VM 94 där Escobar blev mördad efter att ha orsakat ett självmål. Nu får vi verkligen hoppas att något liknande inte händer när Sanchez tog det första röda kortet någonsin i Colombias VM-historia.

En vinst mot Polen innebär att mycket blir glömt och ska vi kolla Polens VM-statistik är det mycket som talar för just seger för Colombia. Polen har förlorat sju av lagets nio senaste VM-matcher, en statistik som laget gärna hade förbättrat på. Klockan 20.00 svensk tid har polackerna chansen att förbättra på den dystra statistiken. Måtte Lewandowski ha vaknat.

Förutsättningar och Fun Facts

* Förvänta er mål i matchen. Ingen av Colombias 19 VM-matcher har slutat mållös.
* Colombias mål mot Japan gjordes av Juan Quintero, första spelaren i landets historia att göra mål i två olika VM.
* Polen har inte hållit nollan på nio raka matcher, och har dessutom inte lyckats göra mål på sex av dessa.
* Polen har alltså milt uttryckt, inte någon imponerande statistik i VM-sammanhang.
* Extra rolig duell mellan anfallarna Lewandowski och Falcao väntas ikväll.
* Domare i matchen är mexikanen Ramos och matchen spelas på Kazan Arena.