Dags för en någon oväntat gruppfinal mellan Japan och Senegal, där vinnaren med största sannolikhet är klar för åttondelsfinal. Japan vann sin premiär mot Colombia med 2-1 efter att varit en man mer i 87 minuter. Senegal i sin tur övertygade rejält mot Polen, hade full kontroll på största delen av matchen, även om det blev spännande på slutet när Polen reducerade.

Klockan 17.00 svensk tid drar spektaklet igång på Central Stadium i Yekaterinburg och efter att ha sett båda lagens premiärer känns Senegal på förhand som det starkare laget. Japan tappade en 1-0-ledning med en man mindre och även om en frispark räddade segern kunde man förvänta sig lite mer från japanerna med det långa numera överläget.

Honda och Okazaki osäkra

Den gamle liraren Keisuke Honda ådrog sig en skada när man blev inbytt i 2-1-segern mot Colombia. Därför är det inte särskilt troligt att han heller får starta idag. Även Okazaki har varit en osäkerhet detta VM. Leicesters grovjobbare till anfallare fick visserligen spela fem minuter i slutet av matchen men ansågs inte vara redo för att starta. Dock stod ersättaren Yuya Osako för en riktigt bra insats som ensam anfallare och lär därför få fortsatt förtroende i dagens match.

En vinst för Japan och laget skriver historia. Det finns nämligen inget asiatiskt lag som vunnit deras två öppnande matcher i ett VM. Japan gick till åttondelsfinal 2002 men har sedan dess inte tagit sig vidare från gruppspelet. En seger idag och man kan bli klara för slutspelet om Polen inte lyckas vinna mot Colombia.

1X2 odds, Japan - Senegal, Sön 24 jun 2018 at 17:00

Japan

Lika

Senegal
 ​​​​​​

Senegal imponerade rejält

Afrika hade det väldigt tungt i detta VM fram tills Senegals möte mot Polen. Det var då första segern i detta VM kom för nationen, och bara någon dag senare kunde Nigeria besegra Island. Senegals spel mot Polen imponerade rejält på många och det kryllar av kvalité i laget.

Sadio Mane är såklart den största stjärnan. Med 20 mål för Liverpool denna säsongen var han en väldig stor orsak till Liverpools framgångsrika säsong. Hade det inte varit för en viss Salah hade nog Mane fått betydligt mer uppmärksamhet under säsongen. Mot Polen blev det visserligen inget mål men vad gör det när laget ändå vann?

Även det centrala mittfältet är starkt hos senegaleserna. Evertons Gueye och Villareals N’Diaye är tillsammans en stabil duo på mitten, och släpper inte många förbi sig. Jämfört med de som startade för Japan på det centrala mittfältet; Gaku Shibasaki och Makoto Hasebe, talar mycket för att Senegal kommer vinna den matchen i matchen.

Coach Nishino pratar om det fysiska hotet

Inför matchen har Japans tränare Nishino gått ut och pratat om det fysiska spelet som förväntas i matchen mot Senegal. Japan kommer nog inte bryta ner afrikanerna fysiskt, något som tränare Nishino verkar vara väl medveten om. Inför matchen skojade han friskt och sa att det blir svårt för hans spelare att växa fem cm och fem kilo på samma gång, men tränaren väljer att hitta det positiva.

Inför matchen har Nishino gått ut och sagt att Japan måste spela ett snabbt spel, där de passar bollen snabbt hela tiden, och istället med sin kvickhet och fart lyckas få övertag på Senegal.

Over/Under odds, Japan - Senegal, Sön 24 jun 2018 at 17:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Förutsättningar och Fun Facts

* Vinnaren får det väldigt svårt att inte gå till åttondelsfinal, därför går det inte förklara nog hur mycket matchen betyder för båda lagen.  
* Matchen spelas på Central Stadium i Yekaterinburg.
* Senegal har inte förlorat på de senaste tio matcherna.
* Japans VM-statistik har varit ganska mörkt sedan 2002. Laget har bara vunnit en av de fem senaste VM-matcherna.
* Senegal däremot har högst snitt av alla afrikanska lagen. På sex VM-matcher har laget vunnit hälften, tre matcher.