Sveriges grupp-motståndare drabbar samman när regerande världsmästaren Tyskland ställs mot festglada Mexiko, där fotbollen knappast varit samtalsämnet inför VM. Enligt spelbolagen är Tyskland tillsammans med Brasilien favoriter att vinna VM och gemene man är nog beredd att hålla med, även om VM redan bjudit på överraskningar. För Mexiko gäller det att lägga skandalen bakom sig och istället fokusera på hur man ska kunna hota ett Tyskland, med världsspelare på varje position.

Mexikos landslag drabbades av en stor skandal inför VM när laget festade med ett 30-tal escort-flickor. Journalister på plats fotade spektaklet vilket naturligtvis mynnade ut i en jätteskandal, även om förbundet kanske inte riktigt reagerade med samma ilska som svenska fotbollsförbundet hade gjort om det var Granqvist och grabbarna som legat bakom skandalen.

Fortsätter Tyskland med dominansen?

Mexiko ställs mot Löws Tyskland som imponerade under VM 2014 och vann hela turneringen efter att Götze avgjort finalen mot Argentina. Mest minnesvärt den sommaren var 7-1-segern mot Brasilien i semifinalen. I kvalet till Ryssland vann den tyska maskinen samtliga matcher, hade på 10 omgångar en målskillnad på 43-4 och laget vann även Confederations Cup 2017 med ett minst sagt reservbetonat lag.

Laget har stjärnor på varje position från Neuer i målet via mittlåset Hummels - Boateng upp till Kroos och Khedira på centrala mittfältet. I offensiven finns det mängder av alternativ som Reus, Müller, Draxler, Özil, Goretzka samt anfallarna Timo Werner och Mario Gomez. En som dock inte är med är Manchester Citys Mané, något som väckt en hel del känslor i fotbollsvärlden.

1X2 odds, Tyskland - Mexiko, Sön 17 jun 2018 at 17:00

Tyskland

Lika

Mexiko
​​​​​​​

Svajat på slutet

Trots detta är lagets form inte lika självklar på förhand som den brukar. Visst besegrade man Saudiarabien med 2-1 i genrepet men innan det var det fem raka matcher utan seger, förlust mot Österrike och Brasilien, kryss mot Spanien, Frankrike och England.

Men mot Mexiko är “Die Mannschaft” solklara favoriter. Mexarna såg inte särskilt starka ut i genrepet mot Danmark och har långt ifrån samma spelarmaterial som Tyskland. Det återstår att se om Guardado, Chicharito, Zlatans lagkamrater i La Galaxy; Dos Santos-bröderna eller Oribe Peralta kan hota Tyskland.

Förutsättningar och Fun Facts

* När tyskarna kliver in i VM 2018 gör man det som regerande mästare.
* Laget har dessutom tagit medalj i fyra raka slutspel och gått vidare från gruppen i samtliga VM sedan 1954.
* Mexiko har också imponerande statistik i gruppspelet. Laget har gått vidare till åttondelsfinal i varje VM sedan 1994, men har dock blivit utslagna där sex mästerskap i rad.
* Det är Sveriges grupp-motståndare som gör upp så det svenska laget lär följa matchen med stort intresse.