Dags för Kroatien att avsluta den tredje VM-dagen och det är Nigeria som står för motståndet. Undertecknad befinner sig i Hvar, Kroatien och det är ett förväntansfullt folk som ser fram emot att se sina stjärnor i kvällens match. Rutinen, skickligheten och finliret talar för Kroatien som har ett oerhört intressant lag i detta VM. Nigeria har inte imponerat och denna nigerianska uppsättning känns inte lika rolig som många tidigare upplagor.

Förväntan inför kvällens match är stor hos den Kroatiska befolkningen. Flera fans jag talat med idag har höga förhoppningar detta VM. Man talar om att laget har en mängd stjärnor i rätt skede av karriären och flera spelare i form i Europas toppklubbar.

- Om det är något mästerskap vi ska lyckas i är det detta, iallafall med detta laget. Flera spelare är i rätt ålder och har rutinen inne, plus att vi har spelare som kan avgöra matcher, säger en båtfuthyrare vid Mario Rent.
 

Vem ska avgöra matchen ikväll?
- Vi har en dold juvel i Ante Rebic, han gjorde två mål i finalen av den tyska cupen för Eintracht Frankfurt och avgjorde titeln för laget. Han gjorde det bra i VM 2014 men fick inte särskilt mycket speltid. 

- Också Ivan Perisic kommer göra mål i turneringen, han gör alltid mål, både med höger, vänster, på alla sätt.

1X2 odds, Kroatien - Nigeria, Lör 16 jun 2018 at 21:00

Kroatien

Lika

Nigeria
 ​​​​​

Mittfält av yttersta världsklass

Själv kommer ett extra öga läggas på de fina centrala mittfältet. Ivan Rakitic och Luka Modric är fantastiskt fina spelare och även om den sistnämnda har en mer offensiv roll löser han upp knutarna likt en erfaren sjöman. Lägg där till Mandzukic i anfallet och Dejan Lovren i backlinej och vi hittar stora Europeiska toppspelare i samtliga lagdelar. Även Fiorentinas Milan Badelj som brukar ha en sittande roll med Rakitic har en bra säsong bakom sig även om han inte får lika mycket uppmärksamhet som Rakitic och Modric

Nigeria - Mosés och vem mer?

Victor Mosés är den stora stjärnan i det nigerianska landslaget. Bakom honom ser det dock inte lika intressant ut. John Obi Mikel har rutinen från toppnivå i Chelsea men har hamnat under radarn sedan flytten till Kina. Är han i gammal god form har Nigeria en juvel på mittfältet. I övrigt är det ett Nigeria vars form är under all kritik. Laget förlorade samtliga fyra träningsmatcher inför VM och har inte imponerat alls! Nu är det upp till bevis mot Kroatien!