Den sista stornationen gör premiär när England ställs mot Tunisien och det är för en gång skull ett England som går in i ett VM utan total hybris. Kanske är det därför detta Engelska landslag kommer lyckas, i premiären mot Tunisien är man hur som helst favoriter. Volgograd är host för matchen som drar igång 20.00 svensk tid.

England möter Tunisien i sin öppningsmatch 20 år efter att man gjorde samma sak i Frankrike-VM 1998. Den gången vann England med 2-0 efter mål av Alan Shearer och Paul Scholes. Ingen spelare från det laget är med i dagens VM, vilket inte är så konstigt, även om det hade varit spännande att se Seaman i målet mot Tunisien.

Harry Kane arvtagare efter Rooney

När bäste målskytten i landets historia Wayne Rooney lade landslagsskorna på hyllan har ett tungt ansvar vilat på Harry Kane. De två senaste säsongerna har Kane gjort 76 mål på 86 matcher och snittar över 33 mål per säsong de senaste fyra åren. I kvalet till VM stod han för fyra mål och han nätade även i segern mot Nigeria inför VM.

De engelska fansen har inte särskilt stora förhoppningar inför VM. I EM 2016 åkte man ur mot Island och invånarna har inte kommit över den ultimata förnedringen. Två år tidigare i VM blev det dessutom oerhört kort när man blev eliminerade redan efter åtta dagar. Laget har dessförinnan åkt ur i straffläggning 1990, 1996, 1998, 2004, 2006 och 2012. Det kanske inte är så konstigt att det inte är några större förväntningar på detta engelska laget.

Kan de låga förväntningarna vara nyckeln?

Pratade med en engelsk kille från Sheffield när Spanien mötte Portugal på en bar. Frågade honom om vad han trodde på englands chanser under VM. Han sa att ingen hade några som helst förväntningar och att laget för första gången kunde spela utan press. Det var det enda som talade för att England skulle kunna lyckas, enligt honom.

Lottningen är också något som talar för England i detta VM. Visst finns Belgien i gruppen men kniper man någon av de två första platserna väntar Colombia, Polen, Japan eller Senegal - knappast några tungviktare som de andra grupperna innehåller.

Se upp för Khazri på fasta

Tunisien saknar sin skyttekung Msakni, därför blir det upp till lagets näst bäste målskytt Khazri att leverera. 27-åringen är vass på fasta situationer och kommer ta både frisparkar och straffarna för Tunisien i matchen.

I övrigt är det ganska ont om profiler i det tunisiska laget. Där finns några spelare från franska Ligue 1 men knappast något som skrämmer slag på England som har fullt med stjärnor i sitt lag. Senast Tunisien deltog i VM var för 12 år sedan och då gick det milt uttryckt åt helvete. Totalt blir det landets femte världsmästerskap sedan man 1954 blivit självständiga från franskt styre. Nu är man klara underdogs bakom Belgien och England i grupp G men har gjort det bra i träningsmatcherna; 2-2 mot Portugal (utan Ronaldo), 2-2 mot Turkiet och en 0-1-förlust mot Spanien.

Förutsättningar och Fun Facts

* Tunisien var det första afrikanska landet att någonsin vinna en VM-match när laget besegrade Mexiko 1978.
* England har aldrig förlorat mot ett afrikanskt lag. 3 vinster, 2 oavgjorda
* Tunisien har aldrig besegrat ett europeiskt lag
* England och Tunisien har mötts en gång tidigare, i lagens premiärmatch under VM 1998 i Frankrike, den gången vann England med 2-0