Regerande världsmästaren har varit illa ute detta VM men ett sent mål av Kroos har gjort att tyskarna har drömläge att ta sig vidare till åttondelsfinal. I gruppspelets sista match är det Sydkorea som är motståndaren, en nation som knappast imponerat i detta VM. Då Tyskland måste ha en seger + lite mål är det egentligen inget som talar för att så inte blir fallet.

Sydkorea kan i teorin fortfarande gå vidare men frågan är om man har laget för att kunna hota en världsmästare, oavsett om Tyskland svajat rejält i detta mästerskap. Visst kan Sydkorea fortfarande gå vidare men då krävs det seger med 2-0 samtidigt som Mexiko slår Sverige. Sydkorea har noll poäng på två matcher och har bara stått för ett mål framåt. Tack och lov kom detta mot Mexiko och dessutom sent, något som innebär att Sverige slipper vinna med två mål mot just Mexiko för att sig vidare.

Ingen kapten för Sydkorea

Sydkorea måste klara sig utan sin kapten Ki Sung-yueng på grund av skada och tränare Shin Tae-yong har en del att fundera kring. Sydkorea såg som bäst ut mot Mexiko när de försvarade djupt och låg på omställningar, och laget behöver göra likadant mot Tyskland idag. Är det något som kan hota det tyska laget är det just omställningarna.

Tyskland måste klara sig utan Jerome Boateng efter att denne ådragit sig ett rött kort mot Sverige. Tyvärr (det är lov att vara lite partisk idag) är Mats Hummels redo för att spela igen efter att ha missat matchen mot Sverige på grund av en skada på nacken. Även Sebastian Rudy missar matchen efter att ha fått sin näsa halvt avsparkad och helt bruten efter att Ola Toivonen “olyckligt” sparkat honom i ansiktet.

Den tyska maskinen kan fortfarande gå långt

Visst har laget svajat en del men en seger idag med två mål tar de vidare. Något som inte alls känns omöjligt mot ett ganska svagt Sydkorea. Tyskarna får klara sig utan de två ledarna Ulrich Voigt och Georg Behlau som blivit avstängda av det tyska förbundet efter deras vidriga beteende där de hånade Sverige efter det sena avgörandet.

Starkt av det tyska förbundet att stänga av internt innan FIFA är klar med sin utredning. Varken Voigt eller Behlau kommer vara på sidlinjen när Tyskland spelar mot Sydkorea ikväll.

Förutsättningar och Fun Facts

* Sydkorea har åkt på två straffar på två matcher. Innan dess hade man en straff mot sig på 29 raka VM-matcher. 
* Tyskland har aldrig misslyckats med att gå vidare från gruppspelet i ett VM.
* Tyskland har vunnit fem av fem matcher mot asiatiska motståndare i VM
* Laget har vunnit 15 av 17 tävlingsmatcher sedan förlusten i semifinalen mot Frankrike EM 2016
* Matchen spelas på Kazan Arena i Kazan och domare är amerikanske M.Geiger