Nordiska Island behöver få till en seger i kvällens match om laget ska gå till åttondelsfinal i sitt första VM någonsin. Efter en bragdpoäng mot Argentina följde laget upp med en klar förlust med 2-0 mot Nigeria. Nu ställs laget mot turneringens utropstecken, Kroatien som redan är klara för åttondelsfinal.

Förutsättningarna i grupp D kunde vara enklare. När lagen ikväll spelar sina sista matcher är det tre lag som kan nå andraplatsen. Argentina, Nigeria, Island gör alla upp på en plats i slutspelet och på förhand känns det som Island är längst ifrån platsen.

Tufft att sig vidare

Island har en poäng inför mötet mot Kroatien. De sistnämnda har imponerat rejält under VM och vunnit båda sina matcher komfortabelt. Kroatien har 5-0 på två matcher och dessutom spelat oerhört bra. Dock är Kroatien redan vidare vilket innebär att de kanske tar lättare på matchen och vilar några spelare.

1X2 odds, Island - Kroatien, Tis 26 jun 2018 at 20:00

Island

Lika

Kroatien
 ​​​​​​

Kroatien - Turneringens utropstecken hittills!

Kroatien har hittills varit turneringens kanske bästa lag. Att kvalitéerna fanns där visste vi men att det skulle vara så här bra hade nog inte många räknat med. Även om Argentina var under isen mot Kroatien vann kroaterna med 3-0 och övertygade ordentligt med fin fotboll. Laget har en gyllene generation där många i laget står på toppen av sin karriär och 2018 är mästerskapet då Kroatien verkligen är med och slåss om medaljerna.

För 20 år sedan spelade Kroatien sitt första VM i Frankrike efter att landet blivit självständigt. Då gick man till semifinal med profiler som David Suker i anfallet och Ladic i buren, 2018 är det storstjärnorna som ska göra det. Modric, Rakitic, Perisic, Rebic och Mandzukic har nog nämnts inför varje match Kroatien spelar, men en sådan fin kvintett kan räcka långt. Lägg till rutinerade Dejan Lovren i backlinjen.

Vilar Kroatien några spelare?

Eftersom laget redan är klara för åttondelsfinal och i praktiken redan klar gruppetta, kan tränare Dalic välja att vila några spelare i kvällens drabbning. Sex spelare står på en varning från tidigare matcher och skulle någon av Ivan Rakitic, Sime Vrsaljko, Mario Mandzukic, Ante Rebic, Marcelo Brozovic eller Vedran Corluka bli varnade ikväll, är de avstängda i åttondelsfinalen. Därför är det inte osannolikt att några av dessa spelare får vila ikväll.

Over/Under odds, Island - Kroatien, Tis 26 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

Detta kan tala för Island som samtidigt behöver mer än ett mål om Argentina vinner, och även om några nyckelspelare vilas har Kroatien ett väldigt bra lag att ställa upp med. Island och Kroatien spelade i samma grupp i VM-kvalet, en grupp som Island vann före Kroatien. I Reykjavik när lagen möttes blev 1-0 till Island men det resultatet ikväll är inte en garanti för åttondelsfinal. Island har dock besegrat oddsen många gånger förr och är den minsta nationen någonsin att nå ett VM.

Förutsättningar och Fun Facts

* Går Island vidare är man den första debutanten att nå slutspel sedan Slovakien 2010.
* Kroatien har aldrig tidigare vunnit en grupp i ett VM men har goda chanser att lyckas ikväll.
* Senast landet vann de två första matcherna i VM tog man brons.
* Luka Modric är en Erik Friberg och har satt två av två skott i mål.
* Hans mål mot Argentina var mer än maxat.
* Matchen spelas på Rostov Arena och domare är den spanske A.Lahoz