Efter den blytunga förlusten har det svenska landslaget och den svenska befolkningen samlat nya krafter. När vi nu går in i gruppens avgörande match mot Mexiko finns där ett hopp om seger. Sverige har imponerat under såväl detta VM som på vägen till Ryssland, och om Jannes mannar fortsätter på den inslagna vägen kan det bli fortsatt spel för det svenska landslaget i VM 2018.

Klockan 16.00 drar matchen igång som är direkt avgörande om Sverige ska gå vidare eller inte. Även om Sydkorea teoretiskt fortfarande har en chans att gå vidare - eller faktiskt kan hjälpa Sverige vidare även om blågult förlorar -  känns de scenarierna för orimliga för att spekulera i. Vinst för Sverige och vi är vidare, förlust eller oavgjort och vi är utslagna så länge Tyskland också vinner.

Är Mexiko VM:s mest överhypade lag?

Mexiko har hyllats detta VM, med all rätt, men frågan är om inte hypen är lite väl överdriven?! Mexarna skuttar omkring på träningarna, ligger i högar och kramas och verkar bara ha det allmänt gott, vilket är förståeligt efter segrarna mot framförallt Tyskland men även Sydkorea. Som flera redan har varit inne på är detta dock motståndare som passat Mexiko väldigt bra, framförallt Tyskland.

1X2 odds, Mexiko - Sverige, Ons 27 jun 2018 at 16:00

Mexiko

Lika

Sverige
 ​​​​​​

Kom igen nu Sverige

Sverige inledde med en stabil seger mot Sydkorea och gjorde en bragdinsats mot Tyskland. Med 10 sekunder kvar fick tysken dock in segermålet vilket gör att Sverige nu måste vinna över Mexiko för att sig vidare. Det ska dock långt ifrån vara någon omöjlighet och nu är det upp till Sverige att leva upp till titeln i den smått hånade VM-låten “bäst när det gäller”.

Detta folkkära landslag har fått svara på många frågor som inte rör fotboll. Hela vägen fram till VM handlade om Zlatan och efter matchen mot Tyskland såg vi de mörka sidorna träda fram med rasistiska påhopp mot Durmaz. Det svenska landslaget svarade på bästa sätt genom att stå enade bakom Durmaz, som var en av stora anledningarna till att vi tog oss till VM.

Vem väntar i åttondelsfinalen?

Skulle Sverige ta sig vidare väntar antingen Schweiz, Serbien eller Brasilien. Svårt att spekulera i vem det blir men jag tror Schweiz är det lag som passar Sverige sämst. Ruggig organisation utan några riktiga storstjärnor är lite Sveriges mantra, bara det att Schweiz är detsamma fast en uppgraderad version.

Brasilien har alla sina världsstjärnor men vi har sett laget haft problem med bra organistion. Först mot Schweiz och man hade även svårt att få hål på Costa Rica, ett lag med sämre försvar än Sverige. Hur som helst måste Sverige först ta sig till åttondelsfinal för att ens få möta någon av de tre ovan, och det är med största sannolikhet samma elva som mot Tyskland som får förtroendet.

Over/Under odds, Mexiko - Sverige, Ons 27 jun 2018 at 16:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Sveriges elva

Målvakt:
Robin Olsen - Har varit stabil i bägge matcher men kunde stått bättre placerad mot frisparken. Måste hålla tätt idag mot Mexiko vilket det finns goda förhoppningar om. Fram till Tyskland var det fem raka nollor från Bunkeflopågen.

Försvarare:
Mikael Lustig - Sett stabil ut utan att komma med i offensiven lika mycket som han brukar. Kan ha och göra med att man mötte Tyskland.

VNL - Var tillbaka i startelvan mot Tyskland efter sjukdom som innebar att han missade första matchen. Stod för en fantastisk insats och gör att Sverige får en helt annan dimension i uppspelsfasen.

Granen - Landsfadern och vår kapten har dominerat i VM hittills. Förväntar oss samma vara idag.

Augustinsson - Även han var bra mot Tyskland men idag vill vi se “Ludde” följa mer ännu mer upp i offensiven.

Mittfält:
Viktor Claesson - Har varit ett utropstecken i detta VM och bara fortsatt på inslagen succéväg som han haft sin debutsäsong i Krasnodar. Verkar trivas i Ryssland och har snabbt blivit en publikfavorit.

Seb Larsson - Krigare på mitten som löper kopiöst. Behöver minst en mil idag mot mexarna. Vapen på fasta situationer.

Albin Ekdal - Navet på det svenska mittfältet och den annars skadebenägna Ekdal har fått vara frisk hittills. Vi hoppas det fortsätter!

Emil Forsberg - Största besvikelsen hittills i detta VM. Har varit alldeles för omständig med för många touch och konstanta onödiga bolltapp. Ska vara stjärnan i det svenska landslaget men har inte visat upp maximal nivå ännu i detta VM.

Anfall:

Marcus Berg - VI Väntar fortfarande på ett mål från Berg. Hade BRA lägen mot Sydkorea och borde haft en straff mot Tyskland. Har dock stått för ett gediget arbete på planen och i det defensiva har han varit felfri. Hoppas han får sätta dit en boll idag!

Ola Toivonen - Ola har gått från att vara utanför EM-truppen till att bli de stora matchernas man. Sänkte Frankrike i kvalet och mot Tyskland stod han för ett otroligt vackert mål. Han knäckte Bonuccis näsa i kvalet och mot Tyskland var det Rudys tur. Någon som vet hur Ola kunde klara sig utan kort mot tyskarna förresten? Otroligt smart spelare och ska ha all cred för hur han presterat sedan Janne tog över.