Turneringens största besvikelse Argentina behöver en seger i sista omgången om laget ska lägga beslag på den andra platsen till åttondelsfinalen. Den första har Kroatien i praktiken redan säkrat efter två raka segrar. En seger för Argentina innebär dock inte med säkerhet att laget är klara för slutspel. Vinner Island med samma resultat som Argentina gör mot Nigeria, är Island vidare då laget inför kvällens matcher har en bättre målskillnad.

För Nigeria däremot räcker det med största sannolikhet med ett oavgjort resultat. Laget står på tre poäng efter segern mot Island och skulle man ta poäng mot Argentina måste Island vinna med två mål mot Kroatien. Något som inte är särskilt troligt om Kroatien spelar på samma sätt man gjort i de två inledande matcherna.

Sjukt nog har Argentina fortfarande goda chanser

Efter ett riktigt fiasko hittills har Lionel Messi och hans Argentina blivit rejält sågade. Framförallt Messi har varit extremt under isen och den femfaldiga Ballon D’or-vinnaren har inte gått att känna igen. Det har pratas om att han har för mycket press på sig, och bärandet av hela landet på sina axlar kanske till sist har blivit för mycket för Messi, som blev utsedd till turneringens bäste spelare under VM 2014.

1X2 odds, Nigeria - Argentina, Tis 26 jun 2018 at 20:00

Nigeria

Lika

Argentina
 ​​​​​​

Fortsätter Nigeria med 3-5-2?

Inför matchen mot Island ändrade Nigeria om till ett 3-5-2 som likt hos många andra lag blir en 5-3-2 i försvarsspelet. Skiftet gav resultat och laget hade inga problem att besegra Island med klara 2-0, och det fanns bud på mer. Nigerias historia talar dock inte för att de blir en andra raka seger, landet har nämligen aldrig besegrat en motståndare i ett VM som inte är utanför europas gränser.

Mot Argentina räcker det dock med en poäng för att laget med största sannolikhet ska vara klart för åttondelsfinal. En seger innebär att laget definitivt är vidare till slutspel. Dock finns det ytterligare en grej som talar mot detta; laget har aldrig tagit två raka segrar i ett VM. Tar man sig vidare från gruppen 2018 kan ni räkna med rejäl fest i det afrikanska landet.

Over/Under odds, Nigeria - Argentina, Tis 26 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​​

Hämtar Argentina sig efter tränarkaoset?

Tränaren för Argentina, Jorge Sampaoli, verkar minst sagt inte vara omtyckt i det argentinska omklädningsrummet. Efter förlusten mot Kroatien gick han ut och anklagade spelarna för att inte anpassa sig till hans spelidé. Det har cirkulerats rykten i media om att spelarna gjort revolution och själva tagit över landslaget. Att de själva tar ut vilka som spelar och vilken taktik laget ska ha. Officiellt har alla parter gått ut och förnekat detta men det är friktionsfritt mellan spelarna och Sampaoli är inte särskilt troligt.

Förutsättningar och Fun Facts

* Vinner inte Argentina idag är det första gången sedan 1934 som laget lämnar ett VM utan en seger.
* Messi har inte gjort mål på sina 22 senaste skott i VM
* Mascherano kommer förmodligen fortfarande inte klara av sin balansposition på mittfältet.
* Ödet verkar vilja att lagen möter varandra: Nigerias fyra senaste VM (2002, 2010, 2014 och 2018) har laget lottats i samma grupp som Argentina. Under VM 1994 hamnade lagen också i samma grupp.
* Nigeria brukar gå vidare från gruppspelet, löser man biljetten nu blir det andra mästerskapet i rad man går vidare och fjärde utav de sex senaste mästerskapen.