Serbien och Schweiz gör upp i kvällens sista match och det två lag med självförtroende som går in matchen. Serbien vann sin första match mot Costa Rica med 1-0 efter en vacker frispark av Kolarov. Laget hade betydligt fler chanser än så men kunde inte få in bollen i nätmaskorna förens Kolarov stegade fram och sköt med otäck precision.

Schweiz lyckades ta poäng mot självaste Brasilien och laget stod för en imponerande insats. Alplandet lyckades hålla emot den läskige offensiven från Brasilien och Zuber stod för ett vackert kvitteringsmål tidigt i andra halvlek. Nu är motståndet på pappret lättare men utgången i matchen känns väldigt oviss.

Serbien favoriter enligt spelbolagen

För mig är det lite förvånande att Serbien är favoriter i matchen. Visst vann man mot Costa Rica men samtidigt har Schweiz en trygghet i sitt spel som är väldigt fin. Schweiz har inte förlorat sedan den där kvalförlusten mot Portugal och har ändå ställts mot motstånd som Spanien och Brasilien. Men det är väl upp till Xhaka, Behrami och framförallt Shaqiri att visa spelbolagen att de har fel.

Serbien har dock ett riktigt bra lag. Aleksandar Mitrovic hitta flera lägen mot Costa Rica men saknade skärpan i avsluten. Mot Schweiz kommer han inte få lika mycket ytor som mot Costa Rica så det gäller att den gode Mitrovic är mer klinisk än i förra matchen.

1X2 odds, Serbien - Schweiz, Fre 22 jun 2018 at 20:00

Serbien

Lika

Schweiz
 ​​​​​

Centrala mittfältet blir matchen i matchen

Mycket kommer avgöras på det centrala mittfältet där båda lagen har en vass uppsättning. Serbien med Premier League-duon Nemanja Matic från Manchester United och Luka Milivojevic från Crystal Palace. Schweizarnas centrala mittfält är inte mycket sämre med Arsenals Xhaka och rutinerade Behrami i Udinese.

Men för Schweiz är det Shaqiri som kan göra skillnaden. En riktigt bra insats mot Brasilien och Shaqiri måste upp i samma fina nivå mot Serbien. Det är även alltid extra kul att se högerbacken Lichtsteiner komma fläkandes längs samma kant. Tillsammans bildar de en riktigt vass högerkant som få lag kan matcha. Matchen mellan Schweiz och Serbien kan bli en riktigt spännande match mellan två av VM:s mest underskattade lag?!  

Förutsättningar och Fun Facts:

* Matchen spelas på Kaliningrad Stadium i Kaliningrad och det är den tyske domaren F. Brych som sköter pipan under kvällen
* Serbien är vidare till åttondelsfinal vid seger, medan Schweiz fortfarande har en teoretisk chans om de förlorar
* Lagen har inte mötts sedan upplösningen av Jugoslavien
* Serbien hade inte vunnit en VM-match på 20 år när man besegrade Costa Rica. Laget har inte vunnit två matcher i rad sedan VM 1990 i italien.