Brasilien gör sin andra match i detta VM och efter att “bara” fått med sig 1-1 mot Schweiz behöver brassarna en seger mot Costa Rica för att sätta press på Serbien och Schweiz inför deras match. Det ska inte vara några problem för Brasilien då Costa Rica såg allt annat än hotande ut i sin första match mot Serbien.

Det har pratats mycket om ålder i Costa Rica. Laget som gjorde ofattbar succé 2014 i Brasilien, har i princip samma spelarmaterial idag, men alla har blivit fyra år äldre vilket märks tydligt. Det går för långsamt när Costa Rica spelar och även om den fina lagsammanhållningen är kvar blir det inget VM efter gruppspelet för Costa Rica. Det vågar vi slå fast.

Vaknar den slumrande jätten?

Med Neymar, Coutinho, Willian och Gabriel Jesus från start mot Schweiz förväntades en offensiv kavalkad men sambafesten körde rakt in i ett Schweiziskt berg. Brasilien tog visserligen ledningen tidigt i första halvlek, men tappade den när andra bara var fem minuter gammal. Brasilien lyckades därefter inte plocka fram ett segermål och efter poängtappet är Brasilien oerhört pressade inför dagens match.

Fansen på plats och i hemlandet har inte varit nådiga i sin kritik. VM i Ryssland 2018 skulle ju bli revanschen från fiaskot i hemma-VM fyra år tidigare, när man föll med 1-7, men efter 1-1 mot Schweiz pratas det redan om kris även detta VM. Nu ska det tilläggas att Schweiz är ett riktigt bra fotbollslag som inte har en förlust sedan matchen i VM-kvalet mot Portugal 2017. 

Hur ställer Brasilien upp i offensiven?

I kvalet och fram till genrepet inför VM bestod den offensiva anfallstrion av Neymar, Gabriel Jesus och Coutinho, men tränaren har inte velat hålla Willian utanför startelvan och därför fick Coutinho flytta ner i banan istället. Mot Costa Rica går det att tro att laget väljer en liknande uppställning som är mer offensivt inriktad.

1X2 odds, Brasilien - Costa Rica, Fre 22 jun 2018 at 14:00

Brasilien

Lika

Costa Rica

 

Förutsättningar och Fun Facts

* Brasilien har vunnit nio av de tio senaste matcherna mot Costa Rica
* Brasilien har bara en förlust på de 23 senaste matcherna
* Neymar kommer inte ha sitt spaghetti-hår mot Costa Rica, fixstjärnan blev retad på Sociala Medier efter matchen och valde därför att klippa sig.
* Pogba har inte kommenterat Neymars frisyr.
* Det brukar bli målfest när lagen spelar. Sju av tio matcher innehåller över 2,5 mål.
* Matchen döms av holländaren B Kuipers och spelas på Saint Petersburg Stadium