Dags för grupp E att avgöras och det är två spännande matcher som är extra intressanta ur svensk synvinkel, förutsatt att Sverige går till åttondelsfinal. Förhandsfavoriten inför Turneringen Brasilien kan faktiskt åka ur VM om man förlorar kvällens match mot Serbien men laget är såklart stora favoriter. Dock ska laget inte underskatta Serbien.

I första matchen mot Costa Rica imponerade Serbien och vann med 1-0. Mot Schweiz hade laget länge ledningen men kosovoalbanerna Xhaka och Shaqiri vände matchen åt alplandet varav avgörandet kom på tilläggstid. Serbien är dock vidare vid en seger mot Brasilien medan ett oavgjort resultat tar Brasilien vidare.

Neymar inte populär efter förra matchen

Neymar är om vi uttrycker oss milt kanske inte den mest sympatiske fotbollsspelaren. Mot Costa Rica var hans betéende rent vedervärdigt och han ska vara glad att han inte fick mer än gult kort. Dock är han en fantastisk fotbollspelare som i sina bästa stunder är magisk att titta på. Så länge Brasilien leder är allt frid och fröjd men vid underläge har han mindre trevliga sidor.

Brasilien fick till slut med sig segern mot Costa Rica men det satt långt inne. Coutinho och Neymar blev hjältar med sina mål på övertid. I matchen mot Serbien får laget dock klara sig utan Danilo och Douglas Costa som missar matchen på grund av skador.

1X2 odds, Serbien - Brasilien, Ons 27 jun 2018 at 20:00

Serbien

Lika

Brasilien
 ​​​​​​

Serbiska förbundet i blåsväder efter matchen mot Schweiz

Efter den för Serbien tunga förlusten på övertid mot Schweiz gick presidenten för fotbollsförbundet Slavisa Kokeza och Serbiens coach Krstajic ut och kritiserade domaren, något som ledde till att laget fick böter. Krstajic sa till serbiska journalister att domaren Felix Brych borde in i rätten för krigsbrott i Haag för att ha missat en vad som enligt honom var en solklar straff i andra halvlek. Även förbundet fick böta efter att fansen bett sig illa på läktaren med diskriminerande banners och budskap samt inkastade objekt.

Förutsättningarna är följande för Serbien och Brasilien: Vinner Serbien är de vidare och de vinner även gruppen om Costa Rica slår Schweiz samtidigt. Vid oagjort är Serbien vidare om Schweiz förlorar med mer än ett mål mot Costa Rica. Brasilien är vidare vid oavgjort och seger, vinner gruppen om man vinner med samma antal mål över Serbien som Schweiz gör mot Costa Rica.

Over/Under odds, Serbien - Brasilien, Ons 27 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Ytterligare förutsättningar och Fun Facts

* Anfallaren Aleksandar Mitrovic har gjort 18 mål på 26 matcher för klubblag och landslag under 2018.
* Tar sig Serbien vidare är det första gången man går till åttondelsfinal i ett VM som en självständig nation.
* Brasilien har inte förlorat på 13 matcher och har bara släppt in tre mål på dessa matcher.
* Laget brukar dock har svårt mot Europeiskt motstånd med bara en seger på sju försök, sedan laget besegrade Kroatien 2014 med 3-1.
* Coutinho är i målform med mål i de tre senaste matcherna för Brasilien.
* Neymar behöver göra sex mål för att tangera Ronaldo som den näst bäste målskytten i landets historia.