Senegal ställs mot Colombia i vad som är en direkt avgörande match om en plats i åttondelsfinalen mellan lagen. Colombia inledde VM mindre bra med ett rött kort efter bara några minuter, något som ledde till en 1-2 förlust mot Japan. I andra matchen mot Polen däremot var Colombia tillbaka i gott slag och kunde enkelt vinna med 3-0 efter mål av Mina, Falcao och Cuadrado.

Senegal inledde med att besegra Polen med 2-1. Dock hade laget kontroll på matchen även om Polen fick in en sen reducering. Mot Japan hade laget ledningen två gånger om men tappade den vid båda tillfällen. Detta gör att Senegal nu står på fyra poäng inför avslutande omgången och kan spela på ett oavgjort resultat, något som tar dem vidare.

Colombia måste vinna

Efter den något oväntade förlusten mot Japan studsade Colombia tillbaka med en övertygande seger mot Polen. Dock kryssade Japan och Senegal samtidigt vilket innebär att Colombia nu behöver en seger för att vara säkra på avancemang. Med stjärnor som Cuadrado, Falcao och kanske framförallt James Rodriguez finns där potential att sig vidare från gruppen.

1X2 odds, Senegal - Colombia, Tor 28 jun 2018 at 16:00

Senegal

Lika

Colombia

Problemet är bara att det är Senegal, med Mané i spetsen, som man möter i sista omgången. Senegal är afrikas hopp i en turnering som varit svag för kontinenten. Senegal har ett bra lag innehållandes både stjärnor och lojala lagspelare. Hittills i VM har man visat sig vara väldigt svårslagna.

Blir det ett defensivt Senegal?

Eftersom Senegal är vidare på en poäng är det mycket som talar för att det blir ett defensivt lag mot Colombia. Tränare Aliou Cisse lär inte riskera något dumdristigt. Defensiven har hittills varit bra även om laget släppt in tre mål på bara sju skott emot sig.

Colombia får klara sig utan mittfältaren Abel Aguilar som fick kliva av efter redan en halvtimme mot Polen. Han spelar inte idag mot Senegal. En som däremot är tillgänglig är syndabocken från första matchen med sin tidiga utvisning, Carlos Sanchez. Får han speltid idag gäller det att hålla fingrarna i styr.

Over/Under odds, Senegal - Colombia, Tor 28 jun 2018 at 16:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​

Förutsättningar och Fun Facts

* Colombia måste vinna för att vara säkra på avancemang, för Senegal räcker det med kryss.
* Colombia går faktiskt vidare på kryss om Polen vinner röver Japan.
* Matchen spelas på Cosmos Arena i Samara-
* Senegal har gjort minst två mål i tre matcher i följd.
* Colombia har hållit nollan i fyra av sex matcher.
* Lagen ställs mot varandra för tredje gången. Tidigare har det blivit en seger för Colombia och en oavgjord.