VM:s kanske tryggaste lag ställs mot succélaget från 2014. Det är dags för Schweiz mot Costa Rica i en match som bara har sportslig betydelse för Schweiz. Costa Rica är nämligen redan utslagna efter två raka förluster och det blev alltså inte samma succé som 2014 när laget vann sin grupp före bland annat Uruguay och England. Nu är det andra toner och det enda laget kan få med sig är en positiv avslutning om man lyckas vinna.

Schweiz däremot kan gå långt i detta VM. Kanske inte hela vägen till final men laget lär i alla fall gå vidare från gruppen. Allt som behövs är poäng mot Costa Rica, vilket inte alls ska vara en omöjlighet. Schweiz siktar nog dock på att vinna gruppen beroende på vem som vinner den av Sverige, Tyskland och Mexiko, något som samtliga vet inför sin avslutande gruppspelsmatch.

1X2 odds, Schweiz - Costa Rica, Ons 27 jun 2018 at 20:00

Schweiz

Lika

Costa Rica

 

Xhaka, Shaqiri och Lichtsteiner slapp avstängning

Efter vinsten mot Serbien kom mycket att handla om de tre ovan nämnda spelarna. Framförallt Xhaka och Shaqiri firade vilt med en örn-symbol som representerar Albanien. Något som såklart fick Fifas uppmärksamhet eftersom politiska budskap inte är tillåtna. Spelarna slapp dock avstängning men åkte på böter istället för osportsligt uppträdande.

Just Shaqiri är en av huvudanledningarna att Schweiz står med nio tår i åttondelsfinalen. Serbien hade stort övertag i första halvlek men två mål, varav det sista kom av Shaqiri på tilläggstid, gör att Schweiz bara behöver poäng mot Costa Rica för att sig vidare.

Tredje mötet mellan lagen

Lagen har mötts två gånger tidigare med varsin vinst som resultat. Detta är dock första gången de ställs mot varandra i en stor turnering. Schweiz har aldrig förlorat mot ett lag från CONCACAF i VM-sammanhang. Costa Rica har aldrig vunnit mot ett Europeiskt lag, men har spelat tre oavgjorda på fyra försök. Det har dock bara blivit ett mål framåt.

Over/Under odds, Schweiz - Costa Rica, Ons 27 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Förutsättningar och Fun Facts

* Samtliga tre lag av Serbien, Schweiz och Brasilien kan fortfarande gå vidare.
* Detta blir första tävlingsmatchen mellan lagen någonsin.
* Schweiz har en förlust på 24 matcher och är obesegrade i VM.
* Costa Rica har inte spelat oavgjort i någon av sina 10 senaste matcher.
* Shaqiri blir som vanligt nyckeln i offensiven för Schweiz.
* Keylor Navas är Costa Ricas bäste spelare denna turneringen. Trots två förluster har han varit fenomenal i bägge matcher.