VM:s på förhand mest öppna grupp har blivit ett trekejsarslag mellan Japan, Senegal och Colombia. Inför den avslutande omgången leder Japan gruppen och allt som behövs är en poäng för att laget ska ta sig till åttondelsfinal. En förlust tar också laget vidare så länge man inte förlorar med fler mål än vad Senegal gör mot Colombia. Polen däremot är redan utslagna och fortsatte att försämra deras redan usla VM-statistik.

Spelplatsen för spektaklet är Volgograd Arena och det är två lag med helt olika förutsättningar som drabbar samman. Japan slåss om att ta sig vidare från gruppen medan Polen vill rädda någon slags heder och ära. De två lag som tar sig vidare ställs mot England och Belgien i en åttondelsfinal.

Det kan bli flera förändringar i startelvorna

Leicesters Okazaki har ännu inte fått starta för sitt land i detta VM men gjort två bra inhopp vilket kanske innebär att han får chansen i dagens match mot Polen. Japan kan även byta målvakt inför matchen då rutinerade Eiji Kawashima gjorde grova misstag under de två inledande matcherna, och istället väntas 23-årige Kosuke Nakamura få chansen.

1X2 odds, Japan - Polen, Tor 28 jun 2018 at 16:00

Japan

Lika

Polen

 

Tredje mötet lagen emellan

Lagen har mötts två gånger tidigare där Japan har vunnit vid båda tillfällen. Senaste mötet var dock 2002 i en träningsmatch vilket gör att det är svårt att se hur det ska påverka lagen i dagens match. Om Japan inte förlorar är laget dels klara för åttondelsfinal, dels är man obesegrade i gruppspelet för första gången sedan 2002 när Japan arrangerade VM tillsammans med Sydkorea.

Japan har dock haft svårt mot europeiskt motstånd de senaste mästerskapen. På fem matcher mot lag från Europa har Japan bara en seger och den kom 2010 mot Danmark. Det var även senast Japan gjorde mål mot en europeisk nation i VM-sammanhang.

Over/Under odds, Japan - Polen, Tor 28 jun 2018 at 16:00 Linje: 2,5

Över

Under

 

Förutsättningar och Fun Facts

* Japan behöver en poäng för att sig vidare till åttondelsfinal.
* Honda kvitterade senast mot Senegal och har varit inblandad i sju av de tio senaste målen för Japan.
* Bakåt ser det inte lika bra ut för japanerna, de har inte hållit nollan på nio matcher.
* Alla matcher hittills i grupp H har innehållit över 2,5 mål.
* Domare för matchen är Sikazwe från Zambia och spelplatsen är Volgograd Arena i Volgograd.