Dags för Saudiarabien och Egypten att avsluta VM 2018 för deras del. Efter att båda lagen förlorat sina två inledande matcher är det en på förhand ganska betydelselös match, förutom om man ser något extremt värde att komma trea istället för fyra. Åttondelsfinal kommer ingen av nationerna spela oavsett resultat, men däremot finns det ett rekord som kan slås.

Egyptens 45-årige målvakt Essam El-Hadary blir den äldsta spelaren i VM-historien om han får stå mot Saudiarabien. Tränaren Hector Cuper har dock inte bekräftat om han ska spela eller inte. I de två första matcherna spelade den minst sagt rutinerade målvakten inte, men när laget nu är utslaget kanske möjligheten finns.

Skadedrabbat Saudiarabien

Efter 0-5 i premiären sågades Saudiarabien längs fotknölarna och många ställde sig frågande vad laget ens gjorde i VM. Men mot Uruguay var det ett mer defensivt inriktat Saudiarabien och därför hölls siffrorna nere jämfört med premiären. Det blev ändå förlust med 1-0 men betydligt bättre spel än i premiären mot Ryssland.

1X2 odds, Saudiarabien - Egypten, Mån 25 jun 2018 at 16:00

Saudiarabien

Lika

Egypten
 ​​​​​

Blir det Salahs sista landskamp?

Som vanligt har de egyptiska rubrikerna handlat om Salah men denna gången inte på grund av hans prestationer på planen. Istället är det relationen med Ramzan Kadyrov, den tjetjenske ledaren, som hamnat i stor debatt. Att Tjetjenien är ett kontroversiellt land är en underdrift och presidenten såg naturligtvis chansen att vinna lite politiska pluspoäng när Egypten valde att ha sitt läger i provinsen.

Kadyrov valde att göra Mo Salah till hedersmedborgare i Tjetjenien på en galamiddag, och har därefter fått ta emot kritik för att använda världsstjärnan för politisk propaganda. Kadyrovs regim har blivit anklagade och kritiserad för deras brist på mänskliga rättigheter, något som Chechnya förnekar.

Detta har fått konsekvenserna att det blivit en del rykten om att Salah vill lämna landslaget då han inte vill bli inblandad i politisk propaganda. Hur mycket sanning det ligger i ryktena är svårt att avgöra men klart är att Salah i alla fall är tillgänglig i matchen mot Saudiarabien, något som kanske kan bli hans sista landskamp om ryktena stämmer.

Förutsättningar och Fun Facts

* Båda lagen är utslagna ur turneringen men vill ändå vinna, detta har lagets respektive tränare varit väldigt tydliga med.
* Saudiarabien har ännu inte gjort mål i VM 2018
* Laget har heller inte vunnit på 12 raka VM-matcher
* Egypten har dock aldrig vunnit en VM-match någonsin
* Egypten har aldrig tidigare mött ett lag från Asien
* Efter Salahs match mot Ryssland, kan ni kalla honom för Erik Friberg. Salah är nämligen Mr 100 procent med 1 mål på 1 avslut!