Efter den makalösa debuten av Ronaldo i VM 2018 är det nu Marocko som ska försöka stoppa världens bäste fotbollsspelare de senaste tre åren. Ett Marocko med vetskapen att en förlust innebär att laget inte har någon rimlig chans att nå åttondelsfinal. Portugal i sin tur jagar gruppsegern tillsammans med Spanien och om Ronaldo är på samma humör i dagens match kommer Marocko få det oerhört svettigt.

Marocko var knappa favoriter inför mötet mot Iran, hade inte förlorat en match på över ett år och självförtroendet var gott hos nordafrikanerna. Trots en del spelövertag var det Iran som fick sista ordet. Saman Ghoddos ordnade frisparken och kysste bollen, frisparken tog på stackars Bouhaddouz och Iran hade 1-0 på tilläggstid.

1X2 odds, Portugal - Marocko, Ons 20 jun 2018 at 14:00

Portugal

Lika

Marocko
 ​​​​​​

Fortsätter Ronaldo målfesten?

Ett hattrick i premiären var till och med sagolikt för att vara Ronaldo. Framförallt när det är iberiskt derby mot Spanien. Ronaldo dubblade sin målskörd i VM-sammanhang med sitt hattrick och står nu på sex VM-mål totalt. Upp till nummer ett genom tiderna Miroslav Klose återstår det dock 10 mål till, vilket lär bli tufft för Ronaldo. Däremot kan det mycket väl bli så att Ronaldo vinner skytteligan i VM 2018.

Det portugiska laget måste laget täppa till försvaret bättre än man gjorde mot Spanien. Visst går det att säga att Marockos offensiv inte är lika vass som Spaniens, men Ziyech, El Kaabi, Belhanda och Amrabat kan absolut hota mot Pepe och Fonte som får se upp. Dock känns det nog skönare för de båda mittbackarna att ställas mot marockaner än spanjorer.

Kan Marocko studsa tillbaka?

Marocko är mer än glada över att vara i VM för första gången på 20 år men i premiären mot Iran blev det inte riktigt som det tänkt. Landet har fått fram en gyllene generation som tagit folket med storm, men trots bra spel mot Iran lyckades man inte få hål på laget. Istället släppte man in ett sent mål.

Nu är det upp till kaptenen Benatia att hålla ihop defensiven mot Portugal, som såg bra ut mot Iran. Förvänta er inte några större förändringar i laguppställningen. Tränare Hervé Renard är inte känd för kontinuitet och ändrar inte bara för sakens skull. Marocko har ett bra lag och gör man en toppmatch där allt stämmer går det absolut att hota ett Portugal.

Förutsättningar och Fun Facts

* Marocko var obesegrade i 18 matcher innan förlusten mot Iran
* Lagen har mötts en gång tidigare, det var i VM 1986, då vann Marocko med 3-1
* Ronaldo är såklart spelaren att hålla ett öga på som vanligt. Men även Goncalo Guedes är oerhört spännande, 21-åringen fick assist mot Spanien.
* Marocko har inte släppt in mer än ett mål i någon match sedan laget mötte Holland för över ett år sedan
* Amerikanen M Geiger dömer matchen som spelas på Luzhniki Arena i Moskva