Sista gruppspelsmatchen i första omgången ska avverkas och det vankas offensiv skicklighet när Polen och Senegal drabbar samman på Otkrytiye Arena i Moskva. Lewandowski är storstjärnan i det polska landslaget medan Liverpools Mané ska göra det för Senegal. På förhand känns det som det kan bli rock'n roll för oss som älskar mål.

Polen och Senegal avslutar första gruppspelsrundan och är alltså de två lagen som fått vänta längst på att spela. Lagen lär dock inte klaga särskilt mycket då grupp H känns som den mest öppna gruppen i turneringen. Alla fyra lag känns som de kan gå vidare men då England och Belgien väntar i åttondelsfinalen kan det bli tufft att ta sig längre än så, även om möjligheterna i allra högsta grad finns.

Lewandowski - matchens största profil

I det polska landslaget handlar allt som vanligt om Robert Lewandowski. I kvalet var han suverän med hela 16 mål på 10 matcher, vilket var bäst av alla spelare. Sex av dessa målen kom dessutom genom två hattrick. “Lewa” är en klinisk avslutare som förväntar sig få bollen på rätt plats av sina medspelare. Anfallaren som fyller 30 år i augusti är en klassisk anfallsdiva likt Stoichkov men hans divaliteter accepteras av lagkamraterna då han alltid gör mål.

Den polska elvan har även vindsnabbe Blaszczykowski som kan hota från kanten men framförallt 23-årige Piotr Zielinski är lagets intressantaste spelare efter Lewandowski. Den offensive mittfältaren har slagit igenom rejält i Napoli och skurit igenom många försvar i Serie A. Efter VM finns det stor möjlighet att Polen fått sig en ny världsstjärna om Zielinski får ut maximalt av all den talang som verkar finnas hos 23-åringen.

1X2 odds, Polen - Senegal, Tis 19 jun 2018 at 17:00

Polen

Lika

Senegal
 ​​​​​​

Mané kan hota det polska försvaret

Liverpools Sadio Mané från Senegal har en fantastisk säsong bakom sig i Liverpool. Ytterforwarden som får en mer central anfallsroll i Senegal stod för 20 baljor på 44 matcher. Med tanke på Salahs ofattbara säsong med mål i princip i varenda match hamnade Sané lite i skymundan. I Senegal är han dock den givne anfallsstjärnan som hoppas kunna leda laget förbi gruppen.

Senagal har bara spelat ett VM tidigare och det var 2002, som vi svenskar säkert minns med skräck. Sverige åkte nämligen ut mot Senegal i åttondelsfinalen efter att Anders Svensson prickat stolpen och Senegal istället kunnat göra 2-1. Förutom 2002 har Senegal inte spelat i VM, varken innan eller efter. Med denna gruppen finns det stora förutsättningar för laget att gå vidare, precis som för de övriga tre lagen.

Förutsättningar och Fun Facts​​​​​​​

* Polens kvalform var fantastisk men i genrepen har det inte gått lika bra. Tre raka utan seger.
* Det blir en anfallarens match där Lewandowski och Mané båda finns på planen
* Det kan behövas då Polens VM-facit är inte särskilt bra, laget har förlorat sex av åtta matcher och i de sex matcherna har man dessutom misslyckats att göra mål.
* Matchen spelas på Otkrytiye Arena i Moskva och döms av N. Shukralla från Bahrain
* Lagen har aldrig mötts tidigare utan detta blir första gången