Gruppspelets första omgång är slut och det är värdlandet Ryssland som tar emot ett pressat Egypten efter den sena förlusten mot Uruguay. Vinner Ryssland kvällens möte är laget klart för åttondelsfinal medan Egypten är ute. Saint- Petersburg Stadium är platsen för kvällens VM-fest och förvänta er en taggad Salah från start efter bänkningen mot Uruguay.

Bänkning kanske är fel ord, Salah hade naturligtvis startat första matchen om det inte vore för skadan han ådrog sig i CL-finalen. Men Egypten valde att inte byta in honom så länge det stod 0-0 och därför kom det snöpliga sena målet av Godin som en extra käftsmäll för Egypten.

Svårt att beräkna något av Rysslands seger

Visst vann hemmanationen övertygande med 5-0, men frågan är vad det var för motstånd man mötte. Saudiarabiens premiär är en av de sämsta VM-insatserna någonsin och det såg knappt ut som Saudiarabien ville spela fotboll efter första 10. Ett taggat Ryssland kunde köra över laget med 5-0 men frågan är hur man ser ut mot sämre motstånd. Efter matchen mot Egypten idag har vi en klarare bild vart laget egentligen står.

Trots fem mål fick anfallsstjärnan Smolov inte hitta nätet. Anfallaren pekades inför turneringen ut som den som skulle göra skillnad för Ryssland och Smolov lär vilja hitta nätet i kvällens match. En seger för ryssarna innebär åttondelsfinal vilket säkerligen hade glatt Vladimir Putin något oerhört. Om det kommer vara samma festliga stämning på Putins läktare under denna match återstår att se men Putin kommer i alla fall filmas mer än gång under sändningen.

Salah tillbaka i Egypten

För Egypten finns det egentligen bara en spelare som håller världsklass och det är Mohamed Salah. Visst spelade laget bra defensivt mot Uruguay, och höll Cavani och Suarez utanför målprotokollet, men offensivt var det inte särskilt många aktioner mot Uruguay. Med Salah tillbaka kommer allt spel kretsa kring honom och om skyttekungen har samma form som inför skadan kommer han verkligen att vara ett hot mot den ryska backlinjen.

Egypten går dessutom in i matchen med vetskapen att en förlust innebär att turneringen är över för deras del. Uruguay kommer besegra Saudiarabien imorgon och då står både Ryssland och Uruguay på sex poäng vilket innebär att Egypten är ute. Något man såklart vill undvika genom att ta en seger mot Ryssland i kvällens match.

Tryck här för att hitta speltips

Förutsättningar och Fun Facts

* Ryssland är klara för åttondelsfinal vid seger
* Egypten är eliminerade vid förlust
* Matchen spelas i Saint Petersburg Ryssland där domaren är E Caceres från Paraguay
* Salah är tillbaka i startelvan och är naturligtvis nyckeln för Egypten
* Egypten har inte gjort mål på fyra av de fem senaste matcherna