Efter gårdagens dramatik i grupp B är det idag dags för grupp C och D att avgöras och först ut är den spännande drabbningen mellan Danmark och Frankrike. Vårt kära grannland vann premiären mot Peru men fick “bara” 1-1 mot Australien. Det innebär att Danmark faktiskt kan åka ur gruppspelet om laget förlorar mot Frankrike samtidigt som Australien vinner över Peru.

Frankrike är redan klara för åttondelsfinal efter två raka segrar. “Les Bleus” tappar dock gruppsegern till Danmark vid en förlust ikväll vilket innebär att laget kan få en tuffare väg genom att möta Kroatien i åttondelsfinalen. Nu kan det dock bli så att Argentina blir tvåa i gruppen och även om Messis gäng varit VM:s största besvikelse hittills är både Kroatien och Argentina en mardrömsmotståndare i en åttondel. Oavsett vilket avgörs de matcherna senare ikväll vilket innebär att lagen fram tills dess är ovissa.

Danmark en besvikelse senast

Åge Hareides Danmark fick med sig segern mot Peru utan att dominera, men mot Australien ville det sig inte hela vägen. Laget tog visserligen ledningen tidigt i matchen genom stjärnan Christian Eriksen, men Australien kvitterade på straff. Det var Danmarks andra straff emot laget på lika många matcher, båda straffarna  dessutom orsakades av Yussuf Poulsen. Två varningar har gjort att Poulsen nu är avstängd och Martin Braithwaite förväntas ersätta.

1X2 odds, Danmark - Frankrike, Tis 26 jun 2018 at 16:00

Danmark

Lika

Frankrike
 ​​​​​​

Frankrike kommer växa i turneringen

Visst har Frankrike inte imponerat i 180 minuter i de två första matcherna, men det har funnits tendenser där lagen nått upp till den nivå som alla vet finns där. Deschamps mönstrar en stjärnspäckad elva oavsett hur han ställer upp och det finns en känsla att detta lag bara blir starkare ju längre turneringen går. Denna franska upplaga känns lite 2006 där Frankrike inte imponerade i gruppspelet men ändå tog sig till final och spelade bra fotboll i slutspelet.

Den gången växte laget ju längre turneringen gick och undertecknad har en känsla att det kan bli en repris 2018. Laget har i alla fall stjärnorna till det och även om Pogba inte är någon Zidane har han potentialen att bära Frankrike detta VM, om han når upp till sin fulla potential det vill säga.

Over/Under odds, Danmark - Frankrike, Tis 26 jun 2018 at 16:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​​

Förutsättningar och Fun Facts

* Tar Frankrike poäng i matchen är de gruppsegrare
* Vinner Danmark tar de däremot hem gruppsegern
* Tvåan i gruppen ställs med största sannolikhet mot Kroatien
* Gruppettan däremot får möta Nigeria, Island eller Argentina
* Danmark och Frankrike har mötts två gånger tidigare i VM med varsin vinst som resultat
* Danmark brukar ha svårt för europeiska lag i VM, fyra av de fem senaste har slutat med förlust
* Däremot kan man glädjas åt att Eriksen verkar vara i form, 17 mål på de 20 senaste landskamperna är väldigt bra