Parallellt med Danmark-matchen mot Frankrike spelar Australien mot Peru i en match som bara gäller hedern för Peru. För Australien däremot kan matchen leda till den första åttondelsfinalen på 12 år, och den andra någonsin i landets fotbollshistoria. Men då det krävs det seger med två mål samtidigt som Danmark förlorar med minst uddamålet mot Frankrike.

Peru har haft otur som redan är utslagna. Mot Danmark missade laget en straff precis innan halvtid när ställningen var 0-0 och istället kunde Danmark avgöra i andra halvlek. Mot Frankrike blev det också uddamålsförlust efter att Mbappe gjort matchens enda mål i den 34:e minuten. Även om Frankrike hade mest boll var Peru långt ifrån ofarliga. Hade Pedro Aguinos skott i stolpen, i början på andra halvlek, gått i mål hade VM kanske sett annorlunda ut för Peru. Som vanligt är det små marginaler som avgör, fråga bara Tyskland.

Gör Cahill sin första start detta VM?

Australien får klara sig utan utan anfallaren Andrew Nabbout som ådrog sig en axelskada i matchen mot Danmark. Detta öppnar upp för Tim Cahill hoppas vi. Visst kan Tomi Juric och Jamie Maclaren också ta jobbet, men 38-årige Cahill är en sann legend och kan vara bra att ha i en sådan här viktig match. Cahill var stor hjälte när laget gick till åttondelsfinal 2006, och hade det inte varit för en feldömd straff då hade laget kunnat slå ut Italien. Nu har han chansen att ta sig an hjälterollen 12 år senare.

Socceroos holländska tränare Bert van Marwijk hoppas såklart att Frankrike gör jobbet mot Danmark, samtidigt som Australien vinner över Peru. Då blir det en målskillnadsaffär och skulle båda lagen hamna på samma målskillnad är det antal mål gjorda som gäller först. Det vill säga vinner Australien med 1-0 och Danmark förlorar med 1-0 är Australien vidare på antal gjorda mål. Skulle Danmark däremot förlora med 2-1 samtidigt som Australien vinner med 1-0 blir det Fair Play som avgör, då både lagen ligger på samma antal gjorda mål vid det scenariot. Inför matcherna har Australien fördel med ett kort mindre än Danmark. Åker Australien ut är det förmodligen holländarens sista match som förbundskapten för landet då kontraktet bara sträcker sig över VM.

Peru spelar för hedern

Peru är redan ute ur turneringen men det behöver inte innebära något positivt för Australien. Sverige vann mot Frankrike EM 2008 trots att man redan åkt ur mästerskapet. Peru är ute men en seger skulle ta de förbi Australien i tabellen och samtidigt ge en positiv avslutning på turneringen.

Laget har bra minnen med motståndare från Oceanien. I Playoff till VM vann laget mot Nya Zeeland med 2-0 över två matcher. Dock har Peru inte vunnit på deras senaste åtta VM-matcher, något som borde motivera sydamerikanerna ytterligare.

Förutsättningar och Fun Facts

* Det är bara Jedinak som gjort mål för Australien i detta VM, bägge gånger från straffpunkten.
* Blir det 2-1 till Frankrike och Australien vinner med 1-0 blir det Fair Play som avgör, där har Danmark ett kort mer än Australien.
* Australien har ett poäng och ett mål framåt på tre försök mot sydamerikanska motståndare i VM.
* Gör Australien första målet från straffpunkten tar man rekord som det enda laget någonsin som gjort fyra raka VM-mål på straff. Frågan är hur smickrande rekordet egentligen är?!
* Peru har inte vunnit på åtta raka VM-matcher, två oavgjorda och sex förluster.
* Peru har haft 27 skott på mål hittills under VM utan att ha gjort ett enda mål.
* Yoshimar Yotun, tidigare i MFF, spelade 90 minuter mot Danmark men blev utbytt i halvtid mot Frankrike.
* Ersättaren för “Yoshi” den gången var Farfán men han missar kvällens match efter att fått en smäll på huvudet på träningen.