Sverige gruppmotståndare drabbar samman på Rostov Arena i Rostov. Ur en svensk synvinkel hade det varit trevligt med en seger för Sydkorea, men efter att ha sett respektives premiärer under VM 2018 är det kanske för mycket begärt? Mexiko imponerade mot Tyskland med sina snabba omställningar medan Sydkorea knappast hade mycket att komma med mot Sverige.

Det lär dock bli en helt annan matchbild i dagens match där Mexiko säkerligen är mer bollförande än sist. Frågan är hur mexarna klarar av en matchbild när de måste vara spelförande. Mot Sydkorea borde det gå vägen men mot Sverige hoppas vi såklart att det inte fungerar alls.

Samma elva från Mexiko

Tränare Osorio förväntas ställa upp med samma elva som i debutmatchen mot Tyskland. Något annat vore väl konstigt med tanke på den oväntade succén från första matchen. Det innebär Chicharito som ensam anfallare och den fine Carlos Vela på högerkanten. Mexiko går även in med vetskapen att en seger tar de väldigt nära åttondelsfinal. Framförallt om man sätter dit ett par bollar.

1X2 odds, Sydkorea - Mexiko, Lör 23 jun 2018 at 17:00

Sydkorea

Lika

Mexiko

 ​​​​​​Sydkorea vill naturligtvis motverka detta och vill snarast möjligt bryta den mindre smickrande trenden med tre förluster i VM i rad. En förlust idag och efter turneringen kan den siffran vara uppe på fem. Sydkorea har inte gjort något mål i de två senaste matcherna och skapade inte särskilt mycket mot Sverige.

Befolkningen orsakade en mindre jordbävning senaste matchen

Att mexarna är fotbollstokiga är ingen hemlighet. Efter den oväntade segern mot Tyskland blev befolkningen så pass galning att den orsakade en mindre jordbävning. Fansen hoppas få fira på samma sätt idag men det kanske inte är lika sexigt att vinna mot Sydkorea som mot Tyskland. Segern mot Tyskland suddade ut alla frågetecken inför mästerskapet och de har inte varit få.

Over/Under odds, Sydkorea - Mexiko, Lör 23 jun 2018 at 17:00 Linje: 2,5

Över

Under

I genrepet mot Danmark förlorade Mexiko med 2-0 och då såg det inte ut att bli någon succé detta VM från Mexiko. Med tanke på de tidigare skandalerna inför VM med eskortflickor har laget varit ifrågasatt men det verkar inte ha påverkat laget någonting.

Dessutom har Mexiko tagit sig vidare från gruppen de senaste sex mästerskapen. Något som bara Tyskland och Brasilien mäktat med tidigare. Allting talar för att det blir en sjunde raka åttondelsfinal för Mexiko, som dock på de tidigare sex försök inte lyckats ta sig vidare.

Förutsättningar och Fun Facts

* Lagen har mötts en gång tidigare. Detta under VM 1998 i Frankrike i en match som Mexiko vann med 3-1.
* Mexiko har aldrig förlorat mot ett asiatiskt lag i VM. Tre vinster på tre försök och 7-2 i målskillnad.
* Sydkorea har inte gjort två mål på två matcher i rad, laget har aldrig tidigare spelat tre matcher i rad utan att göra mål.
* Mexikos statistik i VM-gruppspel är löjligt bra. 9 vinster, 7 oavgjorda, 2 förluster och sex raka åttondelsfinaler.
* Rafa Marques blev den äldsta spelaren sen Roger MIlla att delta i ett VM, tack vare sitt inhopp mot Tyskland.
* 39-åringen såg fantastisk ut och man unnar honom all framgång efter blockaden från USA.
* Matchen spelas på Rostov Arena i Rostov och det är den serbiske domaren M. Mazic som håller i visselpipan.
* Mexiko är väldigt nära en åttondelsfinal om laget vinner idag.
* Sydkorea är i princip ute ur turneringen vid förlust.