Lionel Messi och hans Argentina gör entré i VM och på andra sidan planhalvan hittar vi Island, EM 2016:s största överraskning. Enligt spelbolagen ska mycket till för att Argentina inte ska ta en promenadseger men Island har rubbat jättar förr. Förvänta er vulkaner på läktarna och en Lionel Messi som vill svara på Ronaldos uppvisning från igår. Det finns mycket att se fram emot på Otkrytiye Arena klockan 15:00!

Argentinas genrep mot Haiti slutade med en 4-0-seger men nu väntar en förmodad solidare defensiv mot Islands. Heimir Hallgrímssons lag släppte endast in sju mål på 10 matcher och laget vann gruppen före Kroatien. Sedan dess har det dock inte sett lika bra ut i försvarsspelet. Man har släppt in 11 mål på de fyra träningsmatcherna inför VM och den enda “poängen” kom mot Ghana i en 2-2-match.

Evertons Sigurdsson nyckeln i den isländska offensiven

Det finns kvalité i den isländska offensiven men frågan är hur formen är hos Sigurdsson? Under säsongen blev det fyra mål på 27 matcher i debutsäsongen för Everton som hade en jojo-säsong. I landslaget har det blivit 1 mål 2018 men nu är det upp till 28-åringen att visa vägen i sin 58:e landskamp.

Andra intressanta spelare i det isländska landslaget är Udineses Emil Hallfredsson, Rostovs Sigurdarson och naturligtvis Finnbogason från Augsburg. Ur ett svenskt-skånskt perspektiv ska det bli intressant att se om MFF:s Traustason får någon speltid. Oavsett vilket kommer Malmö casha in!

1X2 odds, Argentina - Island, Lör 16 jun 2018 at 15:00

Argentina

Lika

Island
 ​​​​​​

Hur svarar Lionel Messi mot Ronaldos gårdag?

Annars är det Lionel Messi som brukar stjäla rampljuset när det vankas match för Argentina. Under VM 2014 blev han mästerskapets bästa spelare och ledde sitt land till final. Den femfaldige Ballon d’or-vinnaren har som vanligt en stark säsong bakom sig med Barcelona, som vann La Liga i överlägsen stil. Efter Ronaldos hattrick och G.O.A.T-målgest ska det bli intressant att se hur Messi svarar. Gör han samma målgest om chansen ges?

Även om Argentina inte imponerade i kvalet, och har en del plattmatcher som 6-1-förlusten mot Spanien inför VM, finns det mängder med profiler hos den tvåfaldiga världsmästaren. Förutom självskrivna Messi är Agüero ett ständigt hot. Även Di Maria är fantastisk i sina bästa stunder, men är oerhört ojämn. Ett frågetecken är det centrala mittfältet där Mascherano inte på samma sätt klarar att upprätthålla balansen i laget som förr? Men Argentina är klara favoriter inför matchen mot Island.

Förutsättningar och Fun Facts

* Argentina och Island har aldrig mötts tidigare
* Det skiljer en aning i VM-erfarenhet mellan lagen, Argentina gör sin 17:e turnering och Island sin första
* Lionel Messi är värd mer än hela det Isländska laget tillsammans
* Spelplatsen är Otkrytiye Arena i Moskva, enda staden med två arenor i VM