Dagens sista match i VM blir matchen mellan Iran och Spanien. Många hade nog inte trott att Iran skulle leda grupp B inför mötet, men efter ett sent avgörande mot Marocko är det verkligheten lagen får förhålla sig till. Ur ett svenskt perspektiv ska det bli kul om Ghoddos kan få mer speltid i turneringen. I premiären mot Marocko blev han inbytt sent, och var i högsta grad delaktig i avgörandet.

Ghoddos gjorde inte målet själv men var den som ordnade frisparken som via en marockansk spelare gick in i mål. Det var landets första VM-seger på 20 år och det rådde naturligtvis enorm glädje efter avgörandet. Att Iran ska ta sin andra seger VM 2018 blir nog tufft då Spanien står för motståndet. Isåfall får man hoppas målvakten De Gea gör en lika svag match som i premiären mot Portugal, där han svarade för en jättetavla och hade en räddningsprocent på 0%.

Spanien imponerade trots krysset

Förutom att De Gea inte alls gick att känna igen, var det ett bra Spanien vi såg. Laget verkade inte påverkade av sparkningen av Lopetegui som varit en följetong inför VM. I övrigt bjöd Spanien på bländande fotboll och tre gedigna mål. Hade det inte varit för en viss Cristiano Ronaldo, och De Geas målvaktstavlor, hade spanjorerna med största sannolikhet fått med sig segern, och den som såg hetast ut av alla var Diego Costa.

Starkt ifrågasatt efter kalabaliken i Chelsea visade den numera Atletico-spelaren att ingenting rör honom. Till skillnad mot VM 2014 såg han engagerad ut, precis som han ville visa hela världen att de hade fel. Två mål innebär vanligtvis en hjälteroll i VM-sammanhang men Costa hamnade ändå i skuggan av Ronaldo.

Irans backlinje får det tufft mot Spaniens offensiv

Isco och David Silva fick chansen på kanterna bakom Costa och lär starta mot Iran också. Spanien behöver tre poäng idag men om man spelar med samma självförtroende och passningsspel som mot Portugal får Iran det oerhört tufft. Spanien har ett av de mest intressanta lagen i VM och är en av huvudkandidaterna om medaljerna. Framförallt i detta läge när övriga giganter inte riktigt verkar ha vaknat.

För Iran skulle en seger betyda allt och lite till. Vinner man mot Spanien är laget klara för åttondelsfinal för första gången någonsin, något som skulle vara en smärre sensation med tanke på motståndet i gruppen. Nu är det inte mycket som talar för det, men fembackslinjen med Benatia som ankare var mycket stabila mot Marocko. Kan laget hålla i det finns det små möjligheter att skrälla mot Spanien?!

Förutsättningar och Fun Facts

* Den uruguayanska domaren A. Cunha blåser igång matchen klockan 20.00 på Kazan Arena i Kazan.
* Lagen har aldrig mötts tidigare
* Iran har inte spelat oavgjort på de nio senaste matcherna
* Förvänta er spanska mål idag. Spanien har nämligen gjort mål 21 matcher i rad.
* Inför matchen leder Iran Grupp B på tre poäng
* En seger för Iran innebär att laget i praktiken är klart för åttondelsfinal
* Förlust för Spanien innebär att man är ute ur gruppspelet