Efter Rysslands något oväntade solklara seger mot Egypten igår ligger pressen på Uruguay att vinna dagens match mot Saudiarabien, något som inte lär bli särskilt svårt om Saudiarabien bjuder på samma typ av fotboll som laget gjorde i premiären när man förlorade med 0-5. Cavani och Suarez lyckades inte mot Egypten men mot Saudiarabien lär det bjudas på betydligt flera ytor.

Insatsen gjorde presidenten för landet så arg att han i ett uttalande sa att han skulle bestraffa vissa spelare som skämt ut landet. Det går att förstå presidentens vrede, även om metoderna kanske inte är i enlighet med den etik och moral vi svenskar har. Saudiarabiens insats var direkt pinsam och fjäskandet på läktaren för Vladimir Putin gav en avsmak i munnen. Fortsätter laget på samma väg mot Uruguay kommer det rinna iväg på samma sätt.

1X2 odds, Uruguay - Saudiarabien, Ons 20 jun 2018 at 17:00

Uruguay

Lika

Saudiarabien

Uruguays anfall måste steppa upp

Dock behöver Uruguays anfallsspel vara betydligt bättre än vad laget visade upp mot Egypten. Cavani och Suarez hade förtvivlat svårt att komma till heta lägen och när det väl vankades målchans gick det inte alls som planerat. Istället var det Godin som nickade in ett sent segermål som gjorde att Uruguay fick med sig alla tre poängen och har ett umärkt läge inför fortsättningen.

En seger idag mot Saudiarabien innebär att laget är klara för åttondelsfinal tillsammans med Ryssland. Då blir det direkt en avgörande match om gruppsegern mot värdnationen. Något som naturligtvis hade kittlat lite extra för den neutrale åskådaren. En förlust idag och man ger Egypten en sista livlina. Men vem tror på riktigt att Saudiarabien kommer ta poäng i detta VM?

Är Saudiarabien VM:s sämsta lag genom tiderna?

Utan att ta fram motorsågen allt för mycket, om vi tittar på insatsen i premiären mot Ryssland var det en av de sämre prestationerna i mannaminne. Försvaret sprang runt som yra höns och det gick inte att urskilja någonting där. Det enda som var lite positivt var bollinnehavet. Laget hade mer boll än Ryssland men vad spelar det för roll när man inte gör något av det?  

Laget har offensiva kvalitéer i Mohammad Al-Sahlawi som i kvalet gjorde 16 mål och tillsammans med Robert Lewandowski blev kvalets främste målskytt, men han lyckades inte uträtta någonting mot Ryssland. Nu återstår det att se om han får fortsatt förtroende eller om Muwallad får chansen från start.

Förutsättningar och Fun Facts

* Matchen spelas på Rostov Arena i Rostov och det är den franske domaren C Turpin som kommer blåsa igång matchen.
* Saudiarabien gör sin 15:e VM-match men första mot ett motstånd från Sydamerika.
* Uruguay har aldrig mött ett lag från mellanöstern heller i VM-sammanhang
* Lagen har dock mötts tidigare, 1-1 blev det förta gången och Saudiarabien vann andra mötet med 3-2
* Suarez har inte bitit någon spelare ännu i detta VM och det är svårt att tro att Saudiarabien kan få fram de känslorna hos Barca-spelaren.