Dags för grupp B att avgöras och extra intressant är mötet mellan Portugal och Iran, där de sistnämndas huvudtränare är portugis i form av Carlos Queiroz. Det är mycket som står för spel för båda lagen! Portugal vill vinna med ett par mål för att hamna före Spanien i gruppen samtidigt som ett kryss räcker för att laget tar sig vidare. Om Iran däremot skulle lyckas vinna är laget sensationellt vidare och Portugal utslaget.

Det är intressanta förutsättningar inför kvällens match, som kan bli en riktig höjdare mellan två före detta vänner. Ronaldo och Queiroz var goda vänner under deras tid i Manchester United men under tiden Queiroz hade ansvaret som portugisisk förbundskapten skar sig relationen mellan de två profilerna.

Allt handlar om Ronaldo

Ronaldo lär vilja fortsätta på den inslagna vägen som gjort att han stått för fyra mål på två matcher varav ett sensationellt hattrick mot Spanien. Efter Kanes hattrick igår lär Ronaldo vilja ta tillbaka ledningen i VM:s skytteliga, något som kräver minst två mål i kvällens match. Ronaldo har förmodligen varit VM:s bäste spelare hittills och även om Portugal inte är favoriter att ta hem turneringen, har han visat gång på gång att han kan avgöra matcher helt på egen hand. Portugal har såklart andra spela som också håller en fin nivå men när Ronaldo varit så outstanding som han varit blir det svårt att prata om någon annan.

1X2 odds, Iran - Portugal, Mån 25 jun 2018 at 20:00

Iran

Lika

Portugal

Iran - en av turneringens största överraskningar

Att Iran inför sista matchen har chans att gå vidare är smått sensationellt men 1-0-segern mot Marocko i premiären gav laget bra förutsättningar. Iran stod emot bra mot Spanien men förlorade ändå med 1-0 efter mål av Diego Costa tidigt i andra halvlek. Nu vet tränare Queiroz med Ghoddos och co, att en seger skulle ta laget vidare förbi gruppen, för första gången i landets fotbollshistoria.

Portugal är trots detta enorma favoriter i matchen och har ett bättre lag än Iran. Framförallt har man Ronaldo som verkar ostoppbar för tillfället. Men om det är någon som känner Ronaldo och det portugisiska landslaget är det tränaren Queiroz som gjort underverk med Iran sedan han tog över för sju år sedan.

Förutsättningar och Fun Facts

* Lagen har mötts en gång tidigare, i VM 2006. Då stod Ronaldo för sitt första VM-mål någonsin när Portugal vann med 2-0.
* Iran har aldrig vunnit den sista gruppspelsmatchen på fyra försök.
* Laget hade heller inte ett enda skott på mål i senaste matchen mot Spanien.
* Däremot var förlusten mot Spanien den första på 24 tävlingsmatcher, en imponerande statistik.
* Portugal har 75% vinstprocent mot asiatiska lag i VM.
* Ronaldo är den enda målskytten för Portugal under VM 2018.
* Vinnaren är vidare, blir det oavgjort är Portugal vidare.

Spela på att Gomez gör mål