Åge Hareide har chansen att säkra en plats i åttondelsfinalen under sina andra VM-match. Detta om vi utgår från att Frankrike gör jobbet mot Peru. Danmark ställs mot Australien och efter 1-0-segern mot Peru har danskarna en drömsits. Dock behöver laget en seger idag för att i praktiken vara klara för slutspelet, isåfall första gången på 16 år. Öppna tuborgen för det väntar dansk fotbollsfest mot landet “Down Under”.

Australien stod emot bra mot Frankrike i sin första match i turneringen men lyckades inte hålla emot i 90 minuter. Pogba avgjorde sent efter en touch via australiensiskt ben. Eftersom Danmark också vann sin första match mot Peru måste Australien vinna idag för att inte vara borta från slutspelsplatserna, förutsatt att Peru inte skrällar till sig en seger mot Frankrike.

Åge har fått skutan på rätt köl

När Åge Hareide tog över det danska landslaget, efter att ha fört MFF till CL två i rad, var det många danskar som höjde på ögonbrynen. Norrmannen fick dock ordning på laget snabbt och via Playoff tog han landet till sitt första VM sedan 2010. Efter en gynnsam lottning var danskarna hoppfulla om slutspel inför turneringen. och efter segern mot Peru har smörrebröds-nationen all möjlighet att uppfylla förväntningarna.

Målskytten från första matchen Poulsen, imponerade med sin kyla när chansen väl kom. I övrigt märktes premiärnerverna rätt tydligt från Danmark, som inte riktigt fick igång det spel vi sett under kvalet. Man hade en stor portion tur när Peru missade straffen precis innan halvtid, mål där och Danmarks VM-äventyr hade kunnat se betydligt mer annorlunda ut. Hareide gick efter matchen ut och sa att laget sätt rädda ut men att han var nöjd med segern.

Vaknar Eriksen?

Danmarks största stjärna är som alla vet Christian Eriksen. Mot Peru var han inte undermålig men samtidigt hade han precis som övriga laget svårt att få den sista pusselbiten att hamna på rätt plats. Mot Australien hoppas vi Tottenham-stjärnan kommer upp på maximal nivå för då är han en av turneringens bästa “nummer 10”.

I det danska laget är självförtroendet högt. Laget har inte släppt in mål på fem raka matcher. Mittbackarna Kjaer och Christensen har gjort det bra tillsammans, varav den sistnämnda inte visat upp samma typ av misstag som vi sett honom göra i Chelsea. Med Schmeichel som burväktare (han var fantastisk mot Peru) har lagen en bra trio där bak att luta sig tillbaka mot när det stormar.

1X2 odds, Danmark - Australien, Tor 21 jun 2018 at 14:00

Danmark

Lika

Australien
 ​​​

Australien känns svagare än på länge

Australiens lag till VM 2018 är inte lika intressant som det brukar. Visst målskytten från Frankrike-matchen Jedinak har erfarenhet från Premier League, men när det största intresset fortfarande handlar om den 38-årige Tim Cahill märks det att laget inte riktigt lyckats få fram någon ny stor profil. Mot Frankrike stod Australien visserligen upp bra och det var inte förens i den 81:a minuten som Frankrike lyckades göra segermålet.

Förutsättningar och Fun Facts

* Eriksen mot Jedinak, den stora matchen i matchen, Eriksen är hästlängder bättre
* Danmark har hållit nollan fem raka matcher i rad
* Om Australien vinner matchen blir det lagets tredje seger någonsin i VM-sammanhang. 2 vinster, 3 oavgjorda och 9 förluster har det blivit hittills.
* Vinner Danmark och Frankrike är båda nationerna klara för åttondelsfinal och det blir en ren gruppfinal mellan de två länderna i den avslutande omgången.
* W. Kvist missar matchen på grund av revbensskada
* Lord Bendtner finns inte med i det danska landslaget efter att ha blivit skadad tätt inpå VM
* Domare för matchen är spanske A. Lahoz och spelplatsen är Cosmos Arena i Samara