Dags för lagen i VM:s sista grupp att debutera i turneringen och vi börjar dagen med matchen mellan Colombia och Japan. Ett Colombia som bjöd på väldigt fin fotboll 2014 i Brasilien, men värdlandet blev för tufft i åttondelsfinalen. Japan i sin tur åkte ur gruppspelet 2014 och är knappast favoriter att lyckas den här gången heller. VM:s på pappret svagaste grupp ska in i turneringen och först ut är alltså Colombia mot Japan.

Att det är VM:s svagaste grupp är nog många benägna att hålla med om. I alla fall om vi räknar bort rysslands grupp A som för övrigt avslutar denna sjätte VM-dag. Det finns faktiskt en del profiler i båda lagen även om varken japanerna eller Colombia knappast är favoriter att gå långt i turneringen.

Kagawa och Honda nycklar i den japanska offensiven

Shinji Kagawa lyckades inte i Manchester United men efter hans återkomst till Dortmund tog karriären fart igen. Kagawa är tvåfotad och den nu 29-årige offensiva mittfältaren har VM som sista chans att bevisa att han är en spelare som håller för den högsta nivå. I genrepet mot Paraguay blev det mål och Kagawa verkar fast besluten att visa upp sig från sin bästa under VM 2018.

Honda var Japans stora stjärna 2014 och den numera 32-årige offensiva mittfältaren är fortfarande en viktig del i laget. Detsamma gäller mittbacken Yoshida som till vardags spelar i Southampton. Ska Japan gå vidare från gruppen gäller det att Yoshida verkligen håller ihop backlinjen.

Farten blir Colombias vapen

Cuadrado och James Rodriguez är två publikfavoriter i den colombianska elvan. Den sistnämnda gick på lån till Bayern München efter att ha haft svårt med speltid i Real Madrid.  Under sin första säsong för de dominanta tyska mästarna blev det åtta mål på 39 matcher. Om Rodriguez visar samma form som under VM 2014 kan Colombia få ett roligt VM. Cuadrados säsong har varit godkänd men inte mer. Colombianen hade det svårt att bli helt ordinarie som under sina två föregående säsonger i Juventus, och det blev bara 29 matcher under 17/18.

Laget har även en profil i mittbacken Cristian Zapata, som inte får så mycket speltid i klubblaget Milan men ändå lär starta i matchen. Talangen Yeri Minna finns som backup men har inte fått tillräckligt med speltid i Barcelona. Colombia har ett intressant lag men knappast en VM-trupp som håller för de ädlare valörerna. Offensiven blir nyckeln men farhågor har väckts bland den colombianska befolkningen då de senaste två matcherna slutat 0-0

Förutsättningar och Fun Facts

* Tränaren Pékerman gör förmodligen sitt sista VM för Colombia efter sex år vid rodret
* Colombia har inte vunnit på fyra matcher
* Senaste vinsten kom dock mot ett asiatiskt lag i form av Sydkorea
* Matchen spelas klockan 14:00 på Mordovia Arena i Saransk
* Domare för matchen är D.Skomina från Slovenenien
* Lagen möttes i förra VM, den gången vann Colombia enkelt med 4-1