Fotbollsvärlden jublar när Brasilien äntligen ska in i turneringen och det stjärnspäckade laget ställs mot Schweiz i första matchen. Klockan 20.00 drar matchen igång på Rostov Arena och det är Brasilien som är stora favoriter. Schweiz ska dock inte underskattas utan är väldigt solida och svåra att besegra.

Visserligen nådde schweizarna VM via play off, men i kvalet spelade man ändå väldigt bra med 9 raka vinster innan laget till slut förlorade sista matchen mot Portugal vilket innebar att Ronaldos och co fick platsen istället.

Brasilien favoriter

Brasilien går in i turneringen med en offensiv som kan vara turneringens på förhand bästa. Neymar, Gabriel Jesus och Coutinho får en att dregla och dessutom finns Willian och Douglas Costa som alternativ om Coutinho går ner på det centrala mittfältet, som i genrepet mot Österrike, en match Brasilien enkelt vann med 3-0l. Inför turneringen fanns det tvivel på Neymars status efter en längre skadefrånvaro. Frågetecknet blev till ett utropstecken när Neymar stod för ett drömmål i sin comeback. Nu ska han leda sitt lag till VM-guld.

När domaren blåser igång matchen går Brasilien in i turneringen som favoriter och med en revanschlusta efter fiaskot 1-7 mot Tyskland i semifinal. Samma Tyskland som är Brasiliens kanske största hot om guldet. Vägen till gruppsegern kommer dock inte bli enkel. Serbien ser starka ut och Schweiz har många kvalitetsspelare och fin organisation.

1X2 odds, Brasilien - Schweiz, Sön 17 jun 2018 at 20:00

Brasilien

Lika

Schweiz

 

Bra mix av rutin och talang i det Schweiziska landslaget

Shaqiri blir en nyckel i den lilla offensiv Schweiz förväntas ha mot Brasilien. I högerbacken Lichtsteiner har man en försvarare av världsklass, och det centrala mittfältet med Behrami samt Xhaka är kvalité. Just den matchen i matchen, mot Casemiro och Paulinho, blir en viktig del i hur Schweiz klarar av att hålla ihop laget.

Anfallaren Gavranovic lär kanske inte få allt för mycket att jobba men har ett fint målsnitt. Sina fyra senaste säsonger ligger snittet på över 0,5 mål per match men i landslaget har det bara blivit tre mål totalt. Schweiz är oavsett i strålande form, vann 9 av 10 kvalmatcher, har bara en förlust sedan EM 2016, och dessutom spelade man 1-1 mot Spanien samt besegrade Japan med 2-0 inför VM.

Förutsättningar och Fun Facts

* Femfaldiga världsmästaren Brasilien har 17 raka matcher utan förlust
* Schweiz har 1 förlust sedan förlustmatchen mot Polen i EM 2016
* Schweiz släpper inte många mål, åtta insläppta på sina 17 senaste matcher
* Neymar är såklart en spelare att hålla extra koll på
* Blir Sverige tvåa och Brasilien vinner gruppen möts lagen i åttondelsfinalen