Dagens absolut hetaste match är den mellan Argentina och Kroatien. Lionel Messi och hans lag imponerade knappast mot Island och den femfaldiga ballon d’or vinnaren lyckades knappast svara upp på antagonisten Ronaldos hattrick-succé i hans premiär. Istället blev Messi syndabock när han missade en straff och laget tappade poäng.

Kroatien däremot stod för en stabil match mot Nigeria i lagets första match i VM 2018. Ett självmål och en straff från Luka Modric ordnade segern med 2-0, som aldrig någonsin var hotad. Hrvatska stod för en gedigen insats och hade full kontroll på händelserna på Kaliningrad Stadium, landets västligaste arena.

Samma arena som vid Sveriges premiärseger

Kroaternas match mot Argentina spelas på Nizhny Novgorod, samma arena som Sverige besegrade Sydkorea på. Att publiken ska bjudas på bättre fotboll när Argentina och Kroatien drabbar samman har nog de flesta förhoppningar om. Antalet världsspelare som entrar planen under kvällens match är väldigt många, men det är ett lag som är mer pressade att vinna än det andra.

Argentinas debutmatch i detta VM mot Island gav en hel del att önska. Inte nog med att laget inte spelade särskilt underhållande eller skapade farliga lägen, Lionel Messi såg inte ut att vara i form. Förutom att han missade straff och frispark i avgörande lägen, gick Barca-spelaren inte att känna igen. Nu är det dags för Messi att visa vägen om detta ska bli ett minnesvärt VM för Argentina.

Frågan är om Higuain får chansen i kvällens match. Mot Island var han bänkat och Agüero fick chansen som spjutspets medan Di Maria, Messi och Meza låg bakom City-anfallaren. Higuain blev inbytt sent men lyckades inte förändra matchbilden eller komma till något riktigt farligt läge. Väljer coach Jorge Sampaoli att fortsätta med elvan mot Island eller får Higuain chansen från start?

1X2 odds, Argentina - Kroatien, Tor 21 jun 2018 at 20:00

Argentina

Lika

Kroatien

 

Mittfältskampen avgörande

Anledningen till att jag tror att Argentina får det svårt mot Kroatien är det centrala mittfältet som blir allt viktigare i dagens fotboll. Argentina har Biglia och Mascherano varav den sistnämnda har gjort sitt på den stora scenen. Han håller helt enkelt inte längre som balansspelare mot riktigt bra motstånd.

För Kroatiens del är det centrala mittfältet den absolut största styrkan. Luka Modric och Ivan Rakitic från Real Madrid respektive Barcelona dominerade totalt mot Nigeria och mot Mascherano och Biglia kommer man säkerligen göra samma sak. Även Iran Perisic och Kramaric finns på mittfältet och anfallaren Mandzukic på topp ger tyngd i anfallsspelet.

Kroatien kan bli en av turneringens farligaste lag då man har bra spelare i samtliga lagdelar och dessutom en offensiv som hotar vilket lag som helst i världen. Defensiven leddes utmärkt av Dejan Lovren mot Nigeria och det blev ännu en hållen nolla vilket innebär att Kroatien inte släppt in mål i fyra raka matcher.

Over/Under odds, Argentina - Kroatien, Tor 21 jun 2018 at 20:00 Linje: 2,5

Över

Under
 ​​​​​

Förutsättningar och Fun Facts

* Matchen får ses som dagens höjdpunkt då mängder med världsstjärnor kommer éntra planen.
* Lionel Messi måste göra fyra mål om han ska komma ikapp Ronaldo i skytteligan.
* Lagen har mötts fyra gånger tidigare, Argentina har vunnit två, en match har spelat oavgjort och Kroatien har vunnit en.
* Kroatiens defensiv är tätare än Argentinas, på de tio senaste matcherna har Kroatien åtta insläppta medan Argentina har 13.
* Förvänta er ett taggat Argentina som vill ta revansch efter fiaskot mot Island
* Vinner Kroatien är man klara för åttondelsfinal
* Real Madrid och Barcelona är representerade i matchen. Kroatien har Luka Modric och Ivan Perisic, Argentina genom Lionel Messi.
* Argentina får väldigt svårt att nå en åttondelsfinal om man förlorar idag

Tryck här för bäst odds