Vi fortsätter med våra supporterenkäter för Allsvenskan 2018, denna gång är det Östersund FK. Efter en mycket imponerande säsong som sträckte sig hela vägen till en Europa League match mot Arsenal på Emirates Stadium så ska det bli intressant att se vad man kan åstadkomma under kommande säsong!

 

Hur skulle du summera ditt lags prestation säsongen 2017? Bästa respektive sämsta ögonblicket

En sagolik säsong totalt sätt. Vi vinner vår första titel och gör en osannolik resa i Europa som saknar motstycke. I allsvenskan fick vi rotera lite väl mycket för att på riktigt kunna konkurrera men vi hade många matcher som vi tappade poäng på i onödan och med flyt där så hade vi kunna tagit en topp3 plats ändå.

Svårt att välja bästa ögonblick när hela Europa League innehöll MÅNGA fantastiska ögonblick. Matchen mot PAOK hemma var ju helt sjuk. Att spela så bra och vinna med 2-0 hemma när man fått pisk med 3-1 borta är ju fantastiskt. Samtidigt måste man ju ta upp vinsten mot Arsenal inför det förmodade rekordstora svenska bortaföljet på 5000 fans. Vem fan hade trott det för några år sedan?


Hur har uppladdningen inför säsongen 2018 varit hittills?

Ja vår säsong slutade ju i mitten av December och sen var den igång igen i Januari känns det som. Ska det inte vara ett uppehåll?

Allt fokus har varit på Arsenal-matcherna såklart. ALLT fram tills Fredag 23/2 har varit med fokus på dessa matcher. Nu när vi tyvärr åkte ur så kan vi börja fokusera på Cupen och Allsvenskan. Blir ju lite stressigt när det bara är 1 månad kvar till premiären.

 

Något nyförvärv man ska hålla koll på?

Tesfaldet Tekie kommer visa att han är en färdig spelare på en hög nivå. Att vi får låna honom ett tag är otroligt tacksamt. Dino Islamovic kommer bli riktigt riktigt bra.


Någon ifrån de egna leden som kommer slå igenom under kommande säsong?

Nej. Här är Östersunds svaghet och det som visar vilken otroligt ung klubb det är samt vilket uruselt upptagningsområde Östersund är. Det bor ju färre här än i vilken stadsdel som helst i Stockholm/Göteborg/Malmö. Det är några mil till nästa stad "där nere", hos oss är det 20 mil. Men, vi kan ju hoppas att Dennis Widgren tar några steg till i utvecklingen! Då kommer han bli aktuell för Landslag.


Förväntningar inför kommande säsongen? Vilken placering är realistiskt att hoppas på

1:a


Vem vinner Allsvenskan?
ÖFK

 

Vi tackar Östersund FK och Joakim Castberg för att ni tog er tid att svara på frågorna!