0-0 mot det Färöiska laget KÍ Klaksvík var en rejäl missräkning för Gnaget som ikväll söker revansch mot Östersund på Friends Arena.

 

Kan Goitom få fart på anfallsspelet?

Henok Goitom missade de sista matcherna under vårsäsongen på grund av skada. Mot KÍ Klaksvík var han tillbaka i laget och är högaktuell att starta idag. Kanske kan han bli den injektion i anfallet som Gnaget så väl behöver. För det är just offensiven som varit det stora problemet för Rikard Norlings gäng. Laget har förtvivlat svårt att göra mål och den tilltänkte målskytten, nyförvärvet Sulejman Krpic, har rest tillbaka till Bosnien.

Stipe Vrdoljak, Per Karlsson och Haukur Hauksson var samtliga borta i matchen mot det färöiska laget och det är högst oklart om någon av dem kan medverka ikväll.

 

Ny anfallare presenterad för AIK

I fredags presenterade AIK sitt senaste tillskott i truppen: Nicolás Stefanelli, heter han och är en argentinsk anfallare som närmast kommer från klubben Club Social y Deportivo Defensa y Justicia i Argentina. ”Chico” som han kallas är endast 1.66 meter lång och beskrivs som en kvick och teknisk anfallare. Kontraktet gäller fram till den sista december 2020. Notera dock att han inte är tillgänglig för spel förrän transferfönstret öppnar den 15 juli.

 

Lugnt uppehåll i ÖFK

Det finns inget att rapportera kring transfers i Östersund, varken in eller ut. Istället har tränare Graham Potter i lugn och ro kunnat formtoppa laget inför omstarten. De har hunnit med två matcher: Hammarby (vinst 3-0) och Sundsvall (förlust 0-4).

Mittbacken Douglas Berqvist (skadad) är den enda som missar matchen i ÖFK.