Förra årets match mellan Malmö-Östersund slutade i fiasko för hemmalaget. MFF jagade guldet och skulle bara städa av ett på pappret klart svagare Östersund. Det blev inte riktigt så... Tvärtom var det ÖFK som såg ut som guldaspiranten och de vann faktiskt matchen övertygande med 3-0. Blir det repris ikväll?

MFF framstår som ett givet guldlag

Malmö FF har inlett Allsvenskan 2017 otroligt övertygande och leder nu serien med 6 poängs marginal ner till ett gäng lag som delar på andraplatsen. Ikväll står man inför en tuff uppgift när Östersunds FK kommer på besök. Och det är ett lag som får hemmafansen att darra. Fjolårets förlust tog hårt på Malmöiterna, åtminstone några dagar. Lennart Johanssons pokal fick man dock lyfta lite senare.

De stora snackisarna i Malmölägret är annars var Pawel Cibicki ska spela och om Magnus Wolff Eikrem är en man för bänken. Där kan vi verkligen prata om lyxproblem för tränare Magnus Pehrsson. Av allt att döma kommer i alla fall Pawel Cibicki starta på topp och Jo Inge Berget ta platsen ute på kanten. Wolff Eikrem lär inleda på bänken, men bli inte förvånade om han kommer in på slutet om det ser krampaktigt ut för MFF.

I Malmö saknas Pa Konate och Rasmus Bengtsson.

Östersund FK fortsätter att charma Allsvenskan med sitt frejdiga och offensiva spel. Idag lär man dock få det svårt, även med fjolårets skräll i bakhuvudet. Malmö känns ruskigt starka för tillfället och de kommer som vanligt gasa på framåt inför hemmapubliken på Swedbank Stadion.

Noterbart i ÖFK är att tränare Graham Potter har hela truppen till förfogande.

Tips

Rak etta på Malmö till 1.64 hos ComeOn