Vi har följt golftävlingen Hero World Challenge här på betting under veckan. Anledning till detta lilla extra fokus är det faktum att tidernas största golfspelare denna vecka gör comeback och nu börjar det bli extra intressant. I konkurrens med de flesta av världens absolut bästa spelare ligger Tiger Woods just nu i slagläge inför de två sista rundorna.

Leaderboarden

1, Hoffman -12

2, Speith -9

2, Fleetwood -9

4, Rose -8

5, Matsuyama -7

5, Woods -7

5, Molinari -7

5, Kuchar -7

5, Fowler -7

10, Reed -6

10, Chappell -6

12, Thomas -4

13, Johnson -4

14, Stenson -3

15, Norén -2

15, Kisner -2

17, Berger, +4

18, Koepka +5

Det är en lite speciell tävling det här. Det är få spelare med och finns ingen kvalgräns. Alla spelare får spela de fyra rundorna. Våra svenskar får alltså vara med över helgen, men det kan väl slås fast redan nu att de inte kommer ha något med slutsegern att göra, varken Stenson eller Norén. Ganska svaga insatser av båda två även om Norén spottade upp sig en aning igår med en runda på 69 slag, tre under par. 

På tal om att spotta upp sig, med tre birdies, en eagle och inga bogeys var Woods faktiskt uppe i täten efter nio spelade hål igår. Han hann med att ta ytterligare ett slag på de andra nio innan han avslutade rundan med två bogeys och ett knippe par, något som gjorde att han föll tillbaka lite, men vilken överraskning han är den här veckan. Knappt någon trodde att hans resultat skulle vara såhär bra men ännu mer, att hans spel skulle se såhär bra ut. Om kroppen bara håller kommer han bli livsfarlig i de stora tävlingarna den här säsongen.

Leder gör som synes Hoffman som hade en fantastisk andra runda. Tre par gjorde han på de 18 hålen, extremt ovanligt. Tre par, 12 birdies och tre bogeys. Det behöver kanske inte påpekas att han spelade ganska offensivt. Nio under par under fredagen och han har en ledning med marginal inför helgen.

Vem vinner då? Bethard* har uppdaterade liveodds varje dag under den här, och alla andra pga-tävlingar, och såhär ser det ut inför den tredje rundan.

Vinnarodds

Spieth, 3,50

Hoffman 4,35

Rose, 7

Fleetwood, 8

Fowler, 12

Woods, 13

Matsuyama, 13

Kuchar, 21

Molinari, 29

Thomas, 29

Johnson, 31

Reed, 41

Chappell, 51

Stenson, 101

Kisner, 251

Norén, 301

Koepka, 751

Berger, 1001

Om man såg Hoffmans spel igår hade man nog inte satt Spieth som favorit framför honom, så lite märkliga odds där kan tyckas. Woods alltså nere i 13 gånger pengarna nu, från att ha startat som minst betrodd av alla inför veckan, då i 36 gånger pengarna. Han slår idag ut klockan 18:55 svensk tid, Woods, och spelar med Matsuyama där han står  i 1,90 på att göra ett bättre resultat än sin spelkamrat.

Starta konto hos Bethard* och få en specialbonus på upp till 1400 kronor.