Precis som förra året väljer Tiger Woods, den i modern tid största golfspelaren som funnits, att prova ännu ett i raden av comebackförsök i sin egen tävling, Hero World Challenge. 

Världens 18 bästa golfspelare är i vanlig ordning inbjudna till tävlingen som Woods vunnit fem gånger tidigare. I år då, hur slutar det i år? Ska man tro oddsen slutar det tyvärr inte särskilt väl för turneringens värd.

Slutsegrare

Justin Thomas, 6,25

Jordan Spieth 6,75

Dustin Johnson 7,00

Rickie Fowler 9,00

Brooks Koepka 9,50

Justin Rose 10,5

Hideki Matsuyama 12,5

Henrik Stenson 16,5

Patrick Reed, 20,5

Daniel Berger 21

Kevin Kisner 25

Tommy Fleetwood 25,5

Matt Kuchar 26

Francesco Molinari 31

Alex Noren 31

Charley Hoffman 34

Kevin Chappell 35

Tiger Woods 36

Det saknas faktiskt ett knippe spelare, som de tre starka européerna Jon Rahm, Rory McIlroy och Sergio Garcia, alla rankade bland de 15 bästa, Rahm så högt som fyra. Dessutom finns inte en av de senaste årens allra bästa spelare, Jason Day med. Men som synes, det är trots detta inget fel på nivån direkt. Få spelare med och det kommer bli oerhört hög kvalité på golfen nu under helgen.

Woods minst betrodd av alla spelare alltså. Inte så konstigt kanske, det ska förstås vara omöjligt att konkurrera med världens absolut bästa spelare efter att inte ha tävlat på ett år, och inte spelat en full säsong på massor av år, men det ska ändå bli intressant att se vilken nivå han håller och vem vet, han kanske kan överraska.

Oddsen är hämtade från Bethard*, där det i vanlig ordning också finns ett knippe spännande specialspel. Man får exempelvis 2,45 på att Woods slutar topp-10, det vill säga att han har åtta av spelarna i listan bakom sig.

Som synes två svenska spelare med. Ganska svag form på båda två och Stenson har dessutom haft rejäla skadeproblem på senare tid. De lär få svårt att hävda sig i konkurrensen med alla starka amerikaner men i kampen om att bli bästa europé har de absolut chansen. Tilläggas bör också att Stenson var tvåa här både förra året och för tre år sen. Där sitter oddsen som följer.

Bästa europé

Rose 3,45

Stenson 4,80

Fleetwood 5,90

Molinari 6,00

Norén 7,00

Kanske lite läge för Stenson där som alltså presterat på den här banan tidigare. Bahamas är förresten spelplats för tävlingen. 

Vill man bara fokusera på våra svenskar så kan man faktiskt spela på det också. Bästa svensk finns som objekt hos Bethard*. Stenson 1,40, Noren 2,80.

Tävlingen startar torsdag klockan 17 svensk tid. Några minuter innan 18 slår de båda svenskarna ut, de går i samma boll. 10 minuter senare är det dags för Woods som går sin första runda tillsammans Thomas.

Får man något för att vinna kalaset då? Jodå, en miljon dollar är vad som gäller för vinnaren på söndag.

Starta konto hos Bethard och få en specialbonus på upp till 1400 kronor.

  • 36.00