Det var under slutet av förra veckan som FA (The Football Association) annonserade att man avslutar sitt sponsoravtal med det brittiska spelbolaget Ladbrokes. 

FA har tidigare slagit fast att man kommer avsluta alla sponsoravtal med spelbolag från och med slutet av säsongen 2016/17. Beslutet kom således rätt väntat med tanke på att FA ska verka som en organisation där man jobbar efter att reglera sportsbetting inom sportens ramar.

Sammarbetet mellan FA och olika spelbolag, Ladbrokes inkluderat, kommer dock att fortsätta då bolagen spelar en nyckelroll när det kommer till att delge viktig information, både när det kommer till uppgjorda matcher men också med att reglera marknaderna på ett bra sätt. 

Martin Glenn, CEO för FA, hade följande att säga: ''Vi vill tacka Ladbrokes, både för att de varit en värdefull partner över de senaste åren men också för deras professionalism och förståelse när det kommer till våra nya policys kring sportsbetting.''

Jim Mullen, CEO för Ladbrokes Coral: ''Vi förstår FA's beslut om avtal med spelbolag.''

''Fotboll är en stor passion för oss, och för våra kunder, därför kommer vi fortsätta jobba nära FA för att säkerställa att integration och tillit kvarstår inom sporten för alla miljoner kunder som använder vår produkt vecka ut och vecka in.''

FA och spelskandaler

Det är inte helt otippat att FA väljer att avsluta sina sponsoravtal med spelbolagen. Några spelskandaler genom åren har skadat organisationens rykte och så sent som i år kom det fram att hela Englands buse, Joey Barton fastnat i spelträsket. Under en tioårsperiod sägs engelsmannen lagt över 1000 spel, trots förbud för fotbollsspelare att spela på sport. Straffet ifrån FA var hårt, en avstängning på 18 månader delades ut och Joey Barton själv säger att detta mest troligt betyder slutet på hans karriär.